Joi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că incidentul este unul \"absolut regretabil\" şi că autorităţile competente trebuie să verifice ce s-a întâmplat şi cum s-a intervenit.
"Solicit această verificare la sânge, pentru a nu avea încă o dată un astfel de incident, care este absolut regretabil şi, ca să fiu sincer, până acum ar fi fost inimaginabil", a spus şeful statului.
Şi premierul Nicolae Ciucă consideră că este "inacceptabil" acel conflict şi respinge categoric "manifestarea diferenţelor de opinii prin violenţă", adăugând că acest caz "trebuie clarificat în regim de urgenţă".
Pe 10 septembrie, senatoarea Diana Şoşoacă a acordat un interviu unei echipe de televiziune din Italia la cabinetul său de avocatură. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că, la un moment dat, jurnaliştii au intenţionat să părăsească cabinetul, context în care Şoşoacă ar fi închis uşa, ar fi sunat la 112 şi nu i-ar mai fi lăsat să plece până la sosirea poliţiştilor.
Purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, a precizat că, în cele patru minute de când senatoarea a sunat la 112 şi până la sosirea poliţiştilor, între jurnalişti şi Şoşoacă au avut loc mai multe discuţii în contradictoriu, iar scandalul a continuat şi după sosirea oamenilor legii.
"Soţul apelantei l-ar fi împins şi l-ar fi prins cu mâna de gât pe un agent de Poliţie şi, totodată, ar fi lovit-o şi pe jurnalista din Italia. Imediat după intervenţie, jurnaliştii ar fi ieşit pe scara blocului, iar conflictul a fost aplanat", a arătat Drăgan.
Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub control judiciar, pentru ultraj.
Diana Şoşoacă s-a deplasat, alături de soţul său, la secţia de Poliţie unde se aflau şi jurnaliştii italieni şi a spus că depune plângere penală împotriva acestora pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, că este posibil să-i fi sustras documente care se aflau în birou şi că aveau droguri asupra lor.
"Conform procedurilor legale în vigoare, poliţiştii aveau obligaţia şi au efectuat un control corporal sumar, precum şi al bagajelor, în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase şi nici substanţe interzise, aşadar acuzaţiile erau nefondate", a explicat Georgian Drăgan.