Peste 40% din totalul angajaţilor din Dolj primesc salarii mai mici după "revoluţia fiscală" operată de Guvernul PSD.
După transferul contribuțiilor, zeci de mii de angajați din mediul privat doljean s-au ales cu diminuări ale salariului net. Unii primesc prime care să le compenseze pierderea salarială, dar alții nu mai primesc niciun ban în plus, scrie Gazeta de Sud.
Din cele 169.000 de contracte de muncă cu normă întreagă existente în Dolj, până la 31 martie, fusese majorat salariul brut în acte doar pentru 100.981 de contracte de muncă, în contextul transferului de contribuții de la angajator la angajat.
Nu mai puţin de 68.000 de angajați doljeni s-au ales cu salariile nete scăzute în acte, față de anul trecut. Unii angajatori au suplimentat scăderea salariului cu bonuri de masă, cu prime sau bonusuri, ca să nu scadă venitul net al angajaților, iar alții nu au suplimentat cu nimic, astfel că există angajați cu salarii diminuate.
Inspecția Muncii de la București a răspuns întrebărilor GdS, astfel că, până la 31 martie 2018, doar pentru 60% dintre angajații din Dolj au fost majorate salariile brute, astfel încât să nu le fie afectat salariul net. „Numărul contractelor de muncă cu normă întreagă, înregistrate la angajatori din județul Dolj, active la 5.04.2018, pentru care a fost înregistrată majorarea salariului de bază brut, cu data de intrare în vigoare 1.01.2018 sau ulterioară, este de 100.981", se arată în răspunsul transmis de Inspecția Muncii.
n aceste 100.981 de contracte de muncă pentru care s-au făcut și majorări ale salariilor brute sunt cuprinse și creșterile făcute obligatoriu pentru cei plătiți cu salariul minim pe economie, care a crescut de la 1 ianuarie de la 1.450 de lei pe lună la 1.900 de lei brut pe lună.