Managerul Institutului „Matei Balş” a declarat, la o televiziune de știri, că vaccinul va ajunge ulterior la avizare la Agenţia Naţională a Medicamentului.
„Şi în SUA, şi în Marea Britanie se testează un vaccin împotriva coronavirus. Noi, de la Matei Balş, avem deja o colaborare în acest sens şi urmează să primim protocolul de colaborare pentru a putea pune în experiment acest nou vaccin. (...) Este un vaccin făcut prin inginerie genetică. S-au identificat structurile de la nivelul virusului care pot genera anticorpii protectori şi este un vaccin care se referă populaţiei care nu a trecut prin infecţie. De aceea, avem nevoie de testele acelea rapide ca să putem să identificăm persoanele", a spus Streinu-Cercel.
Potrivit acestuia, vaccinul poate fi adus în momentul în care se ratifică protocolul ştiinţific de cercetare şi după avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului.
„Noi ne gândim ca într-o lună de zile să fim în posesia tuturor documentelor pentru a putea face primele evaluări de voluntari. Îl vom lua din Marea Britanie", a adăugat Streinu-Cercel.