În masivele Parâng și Retezat, stratul de zăpadă proaspătă depășește 50 de centimetri.
”A nins foarte mult în ultimele două zile. S-a depus un strat considerabil de zăpadă proaspătă, de 50 - 60 de centimetri, de la 1.200 de metri altitudine. În golul alpin zăpada ajunge la un metru. Este o zăpadă care nu are consistenţă şi s-a adunat în cantităţi foarte mari peste stratul ce era deja depus şi îngheţat. Pericolul de avalanşă este foarte ridicat”, a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Salvamontiştii recomandă turiştilor să nu iasă în zonele de gol alpin şi să evite traseele de creastă pentru că zăpada este foarte instabilă.
"Recomandăm turiştilor care vin la munte să rămână în zona staţiunilor, pe pârtiile de schi amenajate şi să evite traseele până la stabilizarea zăpezii", a menţionat Bodean, citat de Agerpres.
Salvamontiştii din Buşteni au atras atenția asupra faptului că în tot Abruptul Prahovean este risc maxim de producere a unor avalanşe, după ce în ultimele zile în zona montană a Prahovei a nins abundent.Potrivit sursei citate, vremea rea, cu vizibilitate redusă, se va menţine pe Platoul Bucegi până la sfârşitul săptămânii.
Zona de munte a judeţului Prahova s-a aflat sub cod portocaliu de ninsoare şi viscol.