UPDATE. Ziua cea mare a sosit. În scurt timă vom avea rezultatele la BAC 2017. Până atunci puteţi să aflaţi din această ştire cum se fac contestaţiile, când se afişează notele la BAC 2017 după contestaţii, când începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2017 şi regulamentul de corectare al lucrărilor scrise la BAC 2017.
UPDATE. În jumătate de oră notele vor fi publicate pe Edu.ro. Linkul exact la care se vad rezultate BAC 2017 este acesta: http://bacalaureat.edu.ro/IndexHarta.aspx.
Rezultate BAC 2017. Rezultate BACALAUREAT 2017. Absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de BAC 2017 află ce note au luat miercuri, 5 iulie, în jurul orei 12:00.pe EDU.RO. Realitatea.net vă ţine la curent, în timp real, cu cele mai noi informaţii şi ştiri privind afişarea rezultatelor obţinute de elevi la examenul de Bacalaureat 2017.
Rezultate BAC 2017. Rezultate BACALAUREAT 2017. Potrivit calendaului oficial, rezultatele la Bacalaureat 2017 se afișează până la ora 16.00, dar cum însuși ministrul Educației și-a pregătit o conferință de presă la 12,30 este de așteptta ca rezultatele să fie postate pe EDU.ro mult mai devreme.
Rezultate BAC 2017. Atenție, termenul-limită pentru depunerea unei contestații este miercuri, ora 20.00!
Între 6 și 9 iulie urmează să fie rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.
Cum poți face contestație
Rezultate BAC 2017. Elevii au astfel la dispoziţie doar 4 ore să depună contestaţie, în cazul în care consideră că nota nu este cea meritată. Totuși, candidații trebuie să verifice încă o dată baremul de corectare, deoarece lucrările vor fi corectate de un alt profesor, iar nota finală poate să fie chiar mai mică decât cea obţinută iniţial.
Rezultate BAC 2017. Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.
REZULTATE BACALAUREAT 2017. După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei de contestaţii analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.
În situaţia în care se constată diferenţe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.
Rezultate BAC 2017. Anunţul-surpriză al ministrului Educaţiei: ce se întâmplă LIVE pe edu.ro