Spre deosebire de Evaluarea Națională, la BAC se poate pica. Iar un BAC picat condamnă elevul la o viață cu extrem de puține opțiuni. Chiar și la selecția pentru joburi modeste este cerută și o diplomă de bacalaureat.
Rezultate BAC 2016. Cele mai noi știri, rezultate, contestații:
- GATA! Rezultatele la BAC 2016 sunt online pe bacalaureat.edu.ro. Le puteți accesa AICI.
- rezultate BAC 2016 vin la ora 13, potrivit știrilor de ultimă oră venite de la inspectoratele școlare; Așadar, elevii care au dat BAC-ul vor avea de așteptat mai puțin decât cei care au dat Evaluarea, care au aflat notele abia la ora 16.
- după rezultate BAC 2016, se depun contestații între orele 16 și 20, la centrul de examinare în care elevul a susținut problele la BAC. Au fost multe contestații anul trecut la BAC și multe au fost și la Evaluarea Națională 2016;
- atunci când sunt afișate rezultate online la BAC 2016, încercați să folosiți căutarea după nume. E cea mai simplă și mai rapidă metodă de a găsi notele online ale unui elev la BAC 2016;
- rezultate BAC 2016 pentru toată țara, pe realitatea.net, dar după ora 15. Vom publica rapid rezultatele la BAC și apoi vom întocmi un ghid al admiterii, pe baza informațiilor de pe edu.ro și de pe siteurile universităților;
- Poate că puțini elevi știu asta, dar un eveniment important s-a întâmplat chiar în timpul examenului de BACALAUREAT. A fost remaniat ministrul Educației, Adrian Curaj. În locul său a fost numit rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru.
- Ar trebui să avem multe contestații. În special din cauza probei la fizică. Sigur, depinde și ce decizie va lua Miniasterul Educației. Dacă ne amintim de petițiile de la Limba și literatura română, ne putem aștepta să avem și mai multe contestații. Rămâne să așteptăm cifrele comunicate de EDU.ro
- ceva istorie, până la sosirea rezultatelor. “Examenul de maturitate”, aşa cum a fost numit prima oară bacalaureatul, s-a instalat în ţara noastră în anul 1925, atunci când doctorul chirurg din Buzău, Constantin Anghelescu, numit ministru al Instrucţiunii (Ministerul Educaţiei de astăzi), a decis înfiinţarea unei noi modalităţi de examinarea a liceenilor aflaţi în an terminal.
Dar știți cui trebuie să îi mulțumiți pentru BAC? Ei bine, examenul îşi are originile din Franţa, fiind introdus în şcoli pe 17 martie 1801 printr-un decret dat de Napoleon Bonaparte.
Se spune că în 1965, Şcoala Medie Nr. 10, numită şi Şcoala Centrală, i-a făcut cadou diploma de promovare lui Nicolae Ceauşescu.
- nu uitați că, dacă sunteți nemulțumiți de nota primită puteți depune o contestație. trebuie să vă grăbiți, deoarece cererile pot fi depuse până diseară la ora 20.00.
- Au fost multe dezbateri pe tema romanului psihologic, a romanului interbelic, a subietului de la fizică, dar, per total, cei mai mulți elevi spun că subiectele de anul acesta au fost mai ușoare. Sunt și cei mai în vârstă, care atrag atenția că subiectele sunt mult mai ușoare decât cele care picau acum mai mulți ani. Sunteți de acord?
- Nu uitați că, dacă aveți nemulțumiri sau observații de făcut în legătură cu BACALAUREATUL le puteți trimite pe adresa noastră de mail, martorocular@realitatea.net.
- Rezultatele de la BAC din ultimii ani au fost, haideți să recunoaștem, dezastruoase și au arătat adevărata față a sistemului de educație din România. Vor fi notele de anul acesta mai bune?
Reamintim că anul trecut, doar 66,41% dintre elevi au luat BAC-ul. Sigur, trebuie să recunoaștem că rezultatul a fost mai bun decât cel din anul precedent, când doar 59% dintre elevi promovaseră examenul de BACALAUREAT.
- deja, azi dimineață la ora 9.00, site-ul EDU.ro avea iarăși probleme și multe pagini nu puteau fi accesate. Pagina Ministerului Educației are obiceiul să pice în astfel de momente importante pentru elevi. Cu siguranță, funcționarii care se ocupă de întreținerea site-ului vor remedia problemele.
- elevii de peste Prut au dat la rândul lor BAC-ul, dar rezultatele au venit deja. Rata de promovare în Republica Moldova din acest an este de 53,95%, adică 11.600 de elevi au promovat BAC-ul. Ce părere aveți?
- rezultatele la BAC 2016 sunt așteptate între orele 15 și 16, la aviziere și pe siteul edu.ro. Vă ținem la curent cu cele mai noi știri de la BAC.
Rezultate BAC 2016. O serie de rezultate pe 12 iulie, a doua pe 16 iulie 2015
Rezultatele BAC 2016 apar marți, 12 iulie 2016. Ora de publicare a notelor pe edu.ro va fi, probabil, ora 16. Contestațiile față de rezultatele de la BAC 2016 se depun între orele 16 și 20.
Rezultatele finale la BAC 2016 vin sâmbătă, 16 iulie, după rezolvarea contestațiilor.
Rezultate BAC 2016 - o avalansă de contestații, așteptată de examinatori
Și vor fi contestații, mai mult ca sigur. Româna e o probă controversată, urmând să vedem dacă profesorii examinatori vor socoti sau nu că Ilie Moromete e personaj într-un roman psihologic. Cele mai grave probleme par a fi la fizică, unde elevi, părinți, dar și unii profesori, spun că un subiect a fost greșit. Sau, cel puțin, cerințele sale erau interpretabile.
Și mai există acele erori umane, ale profesorilor examinatori, care pot influența decisiv unele rezultate la BAC 2016. Să ne gândim la Evaluare, unde o elevă care primise inițial nota 3,45, după publicarea primelor rezultate, a primit după contestații o notă mult mai mare.
Rezultate la BAC, decisive la admitere
Rezultatele la BAC sunt foarte importante și la admitere. Sunt destule universități în care se intră cu media de la BAC și unele medii din anul de liceu. Și mai sunt altele unde rezultatele la BAC au o pondere semnificativă în media de admitere.
Rezultatele de la BAC, de marți, 12 iulie 2016, ne vor arăta și care sunt județele cu cel mai înalt nivel al educației școlare. Există chiar și unele teorii ale conspirației, născute din detaliul că lucrările vor fi corectate în alte județe, iar profesorii examinatori vor tinde să dea note mai mici elevilor din județe cu rezultate foarte bune în 2015.
Rezultatele la BAC 2016, pe județe. Clujenii, campionii en-titre
Este exemplul Clujului, singurul județ din România cu o promovabilitate de peste 80% în 2015. 83,4% dintre elevii clujeni au luat BAC-ul în 2015, un procent apropiat de țările din vestul Europei, cum este Franța de pildă. Rezultatele BAC 2016 din Franța au arătat că promovabilitatea din acest an a fost, atenție, de 88%.
Rezultatele BAC 2016 vor fi pe edu.ro. Realitatea.net vă va prezenta rezultate pe județe, în timp real. Vom afla împreună notele fiecărui elev la BAC, dar și care sunt județele și orașele cu cele mai bune medii la BAC.
Îi vom cunoaște și pe elevii de 10 de după afișarea rezultatelor la BAC 2016, din toate județele țării. Vom analiza atent situațiile din București, Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea și vă vom prezenta elevii și liceele din țară care merită toată admirația noastră.
Rezultate BAC 2016. Ce se întâmplă dacă pici la BAC
Elevii claselor a XII-a din sectiile cu predare în regim bilingv a limbii franceze, italiene sau spaniole, incluse în acordurile bilaterale, sustin probele specifice ale examenului de bacalaureat, în conformitate cu prevederile acordului si, dupa caz, ale metodologiei specifice.
Promovarea examenului de bacalaureat permite accesul în învatamântul superior, în conformitate cu conditiile generale si specifice stabilite în acest sens. În urma promovarii examenului de bacalaureat, absolventului i se elibereaza diploma de bacalaureat.
Absolventii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obtinut media 10 primesc diploma de merit.
Când trebuie să plăteşti taxă pentru susţinerea examenului?
Candidatii au dreptul sa sustina examenul de bacalaureat, fara taxa, de cel mult doua ori. Prezentarile ulterioare la examen sunt conditionate de achitarea unor taxe.
Probele promovate în sesiunile anterioare sunt recunoscute
Candidatii care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiun