Rezultatele BAC 2015 au fost afișate de edu.ro AICI.
Rezultatele de la BAC 2015, sesiunea de toamnă, vor fi afişate marţi, 1 septembrie, la avizierele centrelor de examinare şi pe internet, pe siteul oficial al Ministerului Educaţiei, edu.ro.
Circa 55.000 de elevi au susţinut, săptămânile trecute, probele BAC 2015 de toamnă. La sesiunea din august 2015 au participat de trei ori mai puţini elevi decât la cea din lunile iunie-iulie, când peste 150.000 de tineri candidaţi au susţinut examenul de Bacalureat.
REZULTATE BAC 2015. La ce oră afișează edu.ro notele din sesiunea de toamnă
Rezultate BAC 2015 apar în această după-amiază, ora limită fiind ora 16. Totuși, dacă respectă ministerul respectă "tradiția" sesiunilor anterioare, notele pot apărea chiar și mult mai devreme.
Rezultate BAC 2015, sesiunea de vară, au apărut în jurul orelor 14, pe siteul bacalaureat.edu.ro. Așa s-a întâmplat și în ambele sesiuni din 2014, așa că zecile de mii de elevi care au dat BAC-ul acum, în sesiunea de toamnă 2015, se pot aștepta ca notele să apară online în scurt timp.
Toate detaliile, la acest link: REZULTATE BAC 2015. La ce oră afișează edu.ro notele din sesiunea de toamnă
Rezultate BAC 2015, sesiunea de toamnă. Cel mai simplu mod de a afla nota
Pe siteul bacalaureat.edu.ro puteți căuta nota după numele candidatului, acesta fiind cel mai ușor mod de a afla nota unui candidat. Se completeaza judetul in care a candidat elevului, apoi numele si prenumele. De asemenea, pot fi vizualizate situații pe județe sau chiar pe licee.
Până la aflarea rezultatelor, am pregătit un top al perlelor:
Perle BAC 2015, sesiunea august. TOP gafe, înainte de rezultate BAC 2015 de toamnă
Rezultate BAC 2015. Principalele reguli de anul acesta:
- la afişarea rezultatelor BAC 2015, vor fi consideraţi promovaţi elevii care au medii peste 5 la toate materiile de examen, iar media generală este peste 6;
- lucrărilor candidaţilor la BAC 2015 au fost controlate în alte judeţe decât cele în care au susţinut examenul. Astfel, pentru rezultate mai corecte la BAC, lucrările din Bucureşti, de exemplu, nu au fost corectate în Capitală, ci în provincie;
- sesiunea de toamnă, la care participă elevi care au picat BAC-ul anterior sau nu l-au putut susţine, din diverse motive, are un procent de promovabilitate foarte scăzut. Astfel, dacă în sesiunea precedentă (iunie-iulie 2015), promovabilitatea din afişarea rezultatelor finale la BAC 2015 a fost de circa 70%, acum acest procent va fi, probabil, mult sub nivelul de 50%;
- rezultatele BAC 2015, sesiunea iunie-iulie, arată că Cluj a fost judeţul cu cea mai bună promovabilitate (83%), urmat de județele Braşov şi Bacău (80%);
- la polul opus s-au situat judeţe Giurgiu, Ilfov şi Teleorman, toate cu promovabilitate sub 45%, după afişarea rezultatelor BAC 2015;
- contestaţiile la BAC 2015, sesiunea de toamnă, se pot depune marţi, 1 septembrie, după ora 16. Ele vor fi analizate miercuri şi joi, 2 şi 3 septembrie 2015, iar rezultatele finale BAC 2015 vor fi afişate vineri, 4 septembrie.
Rezultate Bac 2015, sesiunea de toamnă. Facultățile așteaptă un nou val de studenți
Probele la Limba și Literatura Română și la Matematică au fost cele care le-au dat bătăi mari de cap elevilor în prima sesiune, din vară, când doar doi din trei candidați au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat 2015.
Sesiunea de toamnă este foarte importantă pentru elevii care au ratat prima parte a examenului, ei având astfel șansa să se înscrie la o facultate dacă îl promovează de această dată.
Rezultate BAC 2015. Eleva care a "trântit" intenţionat examenul din iunie-iulie, pentru o notă mai mare în august
Un caz aparte este cel al unei eleve care a sacrificat BAC-ul din iunie-iulie pentru a lua o notă mai mare în august.
Gabriela Mădălina a făcut primii trei ani de liceu la profil real, apoi s-a transferat de frica matematicii. A dat BAC-ul la istorie în vară, dar, când a realizat că nu va lua o notă prea mare, nu a mai scris nimic şi a părăsit sala de examen, primind nota 2,40. Acum, în august, fata speră să ia o notă mare, care să îi permită să studieze la facultate preferată din România sau, dacă nu, în străinătate.
„Am terminat la Waldorf, profil filologie, asta după ce primii trei ani de liceu i-am făcut la Moisil, profil mate-info. M-am transferat, am dat diferenţele pentru că mi-am dat seama că nu voi lua bac-ul cu notă mare la mate, oricât de mult aş încerca. Aşa am dat la istorie. La Română şi Sociologie mi-a ieşit o medie peste 9 în vară şi am vrut şi la Istorie notă mare. Vreau să mă înscriu la Arte la Cluj, dar mai întâi să văd ce locuri au rămas. Dacă nu, îmi doresc să merg şi să mă înscriu în martie în Danemarca, tot la Arte, să studiez acolo”, a spus Gabriela, citată de ziaruldeiasi.ro.
„Părinţii mei au fost foarte supăraţi, pentru că am ratat admiterea la facultăţile de aici. A fost ciudat şi faptul că am luat 2,40 la Istorie în sesiunea din vară, deşi eu am vrut nota 1. Subiectele de acum au semănat foarte mult cu cele din vară, ce a căzut atunci la primele două subiecte a căzut acum la ultimul, şi anume Comunismul, prin urmare am avut jumătate din materia de atunci. M-am pregătit singură vara asta pentru astăzi şi cred că o să iau notă bună”, a adăugat eleva, care acum aşteaptă rezultate foarte bune la BAC 2015, sesiunea august.
Rezultate BAC 2015 - urmează înscrierea la facultate pe locuri rămase libere
Marile facultăţi din România încă au locuri libere pentru absolvenţii BAC 2015 de toamnă. După ce vor afla rezultatele la BAC, elevii se pot înscrie la universităţi de stat sau private, pe locuri finanţate sau cu taxă.
De exemplu, la Universitatea din Bucureşti, absolvenţii BAC 2015 de toamnă, dar şi cei care nu au reuşit admiterea în vară, au la dipoziţie 209 locuri la buget şi peste 2.000 la cu taxă.
Rezultate Bacalaureat 2015 în București și județe
realitatea.net îți va prezenta, marți, rezultatele din întreaga țară, atât din București, cât și din județele țării: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea.