Aplauze, ovații și covoare de flori. Așa a fost condus Mihai I de la Palatul Regal la Patriarhie, apoi la trenul regal din Gara Băneasa și spre Catedrala Nouă din Curtea de Argeș. Oamenii l-au așteptat emoționați și cu flori și în gările prin care a trecut sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestății Sale.
Monarhi din aproape toate casele regale din Europa au fost prezenţi la funeraliile regelui Mihai. Prinţul Charles, Regele Juan Carlos I al Spaniei şi Regina Sofia a Spaniei, buna verișoară a regelui nostru, au fost la Palatul Regal, în sala Tronului.
Sicriul, cu stindardul regal şi Coroana de Oţel, a fost scos din Palatul Regal şi aşezat în Piaţa Palatului, în următoarea ordine: semnal de trompetă unic, un soldat care poartă crucea, clerul ortodox, sicriul purtat de opt militari, urmat de Majestatea Sa Custodele Coroanei şi Alteţa sa Regală Principele Radu.
După ceremoniile de la Palatul Regal, sicriul cu trupul fostului suveran a fost aşezat pe un afet de tun.
Cortegiul funerar, în frunte cu Familia Regală a României, a pornit pe jos, către Catedrala Patriarhală, pentru slujba de înmormântare a Regelui Mihai I. Zeci de mii de oameni şi-au însoţit fostul suveran şi i-au aşternut un covor de flori în semn de prețuire.
În momentul în care cortegiul funerar a ajuns la Patriarhie, clopotele din toată ţara au bătut pentru Regele Mihai.
De la Patriarhie, cortegiul funerar s-a îndreptat spre Gara Băneasa, iar de acolo trenul regal a plecat spre Curtea de Argeş.
Și gara din Piteşti a fost arhiplină când a ajuns trenul regal, cu o întârziere de peste o jumătate de oră.
Peste 4.000 de oameni au aştepat sosirea trenului regal și la Curtea de Argeş.
În aplauzele localnicilor, cortegiul funerar s-a îndreptat spre mănăstirea Curtea de Argeş pentru slujba de înmormântare.