"Sunt astăzi în poziţia de a mă întreba cine-mi mai sunt prietenii. Medicii titulari, cu care am petrecut mai mult timp decât cu propria-mi familie, ajung să scrie memorandumuri împotriva întoarcerii mele la spital? Pe toţi i-am ajutat încă de la venirea în Spitalul Clinic de Urgenţe pentru Copii Marie Curie. În perioada rezidenţiatului lor am făcut eforturi să îşi însuşească toate cunoştinţele necesare, astfel încât încă din anul III să fie la nivelul unor medici specialişti. I-am sprijinit să practice medicina în Bucureşti, având discuţii cu conducerea spitalului şi intervenind personal la Ministerul Sănătăţii pentru a îi ruga să fie de acord cu scoaterea posturilor la concurs. I-am acceptat la doctorat şi toţi sunt acum doctori în medicină", transmite Gheorghe Burnei printr-o scrisoare deschisă.
Burnei susţine că reacţiile la decizia instanţei de a îi permite să practice medicina într-un spital de stat l-au nedumerit, în special cele ale medicilor.
"Toate veniturile pentru cercetare, care mi s-ar fi cuvenit de-a lungul carierei, le-am cedat la fondul comun pentru a ajuta doctoranzii, care, altfel, ar fi trebuit să plătească din buzunarul propriu. O parte din medicii specialişti şi rezidenţi au participat alături de mine la intervenţii operatorii în privat iar sumele cuvenite le-am împărţit în mod egal cu aceştia...ce chirurg mai face aşa ceva? Rezidenţii pe care i-am mentorat şi cărora le-am transmis toate cunoştinţele mele în timpul intervenţiilor chirurgicale - în care am făcut cea mai bună echipă de fiecare dată - astăzi decid că nu mai au ce învaţă de la mine? Apropo, pe medicii rezidenţi din anul I nici nu-i cunosc ...şi sunt deja împotriva mea", mai spune Burnei.
"Nu sunt inventator şi nu asta mi-am propus. Am vrut doar să fac bine în jurul meu...încă vreau. În 42 ani de medicină nu am avut nici măcar o acuzaţie de malpraxis. Şi deodată totul se năruie...de ce? O mamă care timp de 18 ani a adus copilul la control, după intervenţiile făcute la vârstă fragedă, decide brusc că i-am ‚ciumpăvit’ fiica şi declanşează un scandal mediatic uriaş. (..) Făcând parte din comisia de aprobare a formularelor E112, înţeleg că încăpăţânarea mea, de a opera aici cazurile complexe şi a aduce, astfel, economii la bugetul Casei Naţionale de Sănătate, a deranjat. De ce de când nu mai sunt eu în comisie s-a cheltuit de 6 ori mai mult pe operaţiile în afară ţării, când pacienţii puteau fi la fel de bine trataţi de medicii români?", mai spune doctorul.