"Astăzi, dacă până la căderea nopţi nu este găsit avionul, vom face o analiză a zonele în care s-au realizat căutările şi vom lua o decizie privind lărgirea acestor zone sau shimbarea lor", a spus Raed Arafat.
"Noi suntem concentraţi pe partea de căutare. Fiecare instituţie face cercetări, inclusiv Ministerul Transporturilor. Ancheta va fi dusă de organele abilitate", a precizat secretarul de stat în MAI, precizând că instituţia a fost alertată târziu, la ora 22:00, în timp ce avionul a decolat la ora 12:00.
Ministerul Administrației și Internelor a anunțat suplimentarea forțelor care participă la misiunea de căutare a pilotului planorului dispărut joi, numărul acestora ajungând la peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, pădurari și voluntari.
Planorul s-a ridicat în aer joi, la ora 12.30. Pilotul nu avea un plan de zbor şi, după câteva ore la manşă, nu a mai putut fi contactat.
Reprezentanţii ROMATSA au fost anunţaţi abia la ora 21:00. Din cauza întunericului, căutările au pornit abia vineri dimineaţă. Autorităţile din Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Covasna şi Prahova s-au mobilizat. Cinci elicoptere şi trei avioane uşoare i-au asistat de la înălţime pe jandarmi, salvamontişti şi voluntari.
Primele veşti au apărut în jurul orei 10:00. Un cioban a declarat că ar fi văzut un planor trecând la rasul pădurii, undeva din Leaota spre Dealul Sasului.
Apoi, în jurul orei 13:00, o femeie care căuta mure într-o pădure de lângă localitatea braşoveană Târlungeni a anunţat la 112 că l-ar fi găsit pe pilot fără suflare. Informaţia s-a dovedit falsă, aşa că au continuat căutările.
Salvamontiştilor, jandarmilor şi angajaţilor ISU li s-au adăugat şi foarte mulţi voluntari.
Pilotul planorului se numeşte Mircea Crăciun, are 56 de ani şi 3.000 de ore de zbor. Este unul dintre cei mai buni specialişti în planorism din ţara noastră.