"Am discutat, evident că am discutat cu preşedintele, pentru că el este parte a procedurii, o parte importantă a procedurii. Ministrul face o propunere, CSM dă un aviz şi preşedintele este cel care poate să numească sau nu. Am avut o discuţie, în general, privind procedura, dar nu a fost una specifică cu privire la activitatea doamnei Kovesi. Îndemn pe toată lumea să citească rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, să citească bilanţurile DNA şi să constate că, în fond, ceea ce eu propun şi este legal, este singura soluţie de bun-simţ. Pentru că dacă nu recompensăm performanţa managerială îi vom descuraja pe cei care, iată, acum am lansat procedura pentru Ministerul Public, dacă nu putem recompensa o performanţă managerială în condiţiile în care legea permite două mandate, la ce bun? Legiuitorul s-a gândit la aşa ceva”, a spus ministrul.
Prună a adăugat că a asistat, ca cetăţean, la discuţii în spaţiul public când, sub conducerea precedentă a DNA, s-a crezut că dacă pleacă procurorul-şef nimic nu se va mai întâmpla la DNA. În opinia ministrului Justiţiei, nimeni nu este de neînlocuit, însă dacă se constată performanţă, aceasta trebuie recompensată nu printr-un act discreţionar al ministrului, "ci prin aplicarea unei dispoziţii, anume articolul 54, aliniatul 1 din Legea 303".
Preşedintele Klaus Iohannis declara recent la un post de televiziune că "rezultatele obţinute de DNA cu siguranţă ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării" în funcţie a Laurei Codruţa Kovesi, iar joi, la şedinţa de bilanţ a DNA, Raluca Prună a anunţat că îşi asumă propunerea de reînvestire a Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Mandatul Laurei Codruţa Kovesi la conducererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie expiră în această primăvară.