"Aproximativ 30 de credincioşi evrei s-au adunat pentru rugăciune, în prezenţa deputatului Moshe Feiglin" (membru al partidului Likud), a declarat Luba Samri, un purtător de cuvânt al Poliţiei israeliene.
Pelerinii creştini şi turiştii prezenţi în această zonă au fost izolaţi de poliţie într-un colţ al Bisericii "Pogorârea Duhului Sfânt", pentru a se evita violenţe cu pelerinii mozaici.
Protestatarii, în principal evrei ultraortodocşi (haredi), au catalogat drept o "provocare" prezenţa creştinilor în această zonă, acuzând Guvernul israelian că a minţit când a promis menţinerea statutului acestui loc. În virtutea statutului, creştinii au acces liber în această zonă, dar pot oficia slujbe religioase doar de două ori pe an - în Joia Patimilor şi de Pogorârea Duhului Sfânt.
Papa Francisc a vizitat Biserica cu hramurile "Pogorârea Duhului Sfânt" şi "Cina cea de Taină" la sfârşitul lunii mai, oficiind o slujbă religioasă.
Potrivit tradiţiei creştine, în acest loc de pe Muntele Sion a avut loc Cina cea de Taină la care au participat Iisus Hristos şi cei 12 Apostoli, aceasta fiind originea Tainei Euharistiei. În acelaşi loc, a fost Pogorârea Duhului Sfânt, de Cincizecime, momentul întemeierii Bisericii. La subsolul edificiului se află, potrivit tradiţiei iudaice, mormântul Proorocului David. La etaj, deasupra Bisericii "Cina cea de Taină"/"Pogorârea Duhului Sfânt", este o moschee.