Procesul lui Vasile Blaga s-ar putea judeca la Înalta Curte

Tuesday, 15 October 2019, 13:02, Sursă: REALITATEA.NET

Curtea de Apel Bucureşti a reluat marţi, dezbaterea apelului procuorilor DNA în dosarul fostului ministru Vasile Blaga, după ce Tribunalul Bucureşti a decis achitarea acestuia pentru fapta de trafic de influenţă cercetată la DNA Ploieşti.

În cadrul procesului, un procuror de la DNA a solicitat instanței să decline dosarul la Înalta Curte, fiindcă Vasile Blaga a fost ales europarlamentar la alegerile din 26 mai, iar competența în aceste cazuri ar fi a Curții Supreme.

Avocatul lui Vasile Blaga a cerut respingerea acestei excepții de competența și continuarea judecății apelului la Curtea de Apel București. Instanța urmează să analizeze această solicitare și se va pronunța pe 12 noiembrie în acest sens.

Potrivit rechizitoriului DNA, fostul lider PDL Vasile Blaga a fost acuzat că în perioada 2011-2012 a primit o mită de 700.000 de euro ca să îl ajute pe omul de afaceri Horaţiu Berdilă, de la compania IT Romsys, să câştige contracte cu Transelectrica şi Transgaz, uzând de calitatea sa de secretar general al partidului, aflat atunci la guvernare.