"Este primul heliport pentru spital amplasat astfel încât ca pacientul să ajungă în cel mai scurt timp în sala de terapie intensivă", a explicat managerul general dr. Gheorghe Carp. "Am pornit cu o sponsorizare (...) pentru o platformă terestră. Dar pentru a duce pacientul cât mai repede în sălile de operații, împreună cu dr Borcea am hotărât că avem nevoie de un heliport modern. De aceea a și durat cinci ani, fiind primul de acest gen din țară. Acum avem doar 17 metri până la lift. Nu se mai pierde timp foarte prețios cu transportul la aeroport, cu transferurile. Fără heliport nu se poate face medicină de urgență", a adăugat el.
Panglica inaugurală a fost tăiată de prefectul Claudiu Pop, managerul general al spitalului, dr. Gheorghe Carp, și medicul Hadrian Borcea, fost medic șef la UPU-SMURD Bihor și inițiatorul proiectului.
Heliportul va fi deservit exclusiv de elicopterele destinate urgențelor medicale, adică cele care au capacitatea și tonajul adecvate, ale MAI, cele SMURD și o parte din elicopterele Forțelor Aeriene Române.
Autorizarea heliportului este în curs, fiind deja efectuată evaluarea structurilor din clădire, și urmează până la sfârșitul lunii octombrie să se obțină avizul pentru demararea procedurii de autorizare, astfel încât până la finele anului să poată începe efectiv transportul bolnavilor cu afecțiuni urgențe pe calea aerului.
Beneficiarii curselor de elicopter vor fi pacienții în stare critică, pentru care se impune transferul urgent către spitalul județean, indiferent de distanță, din județ sau zonele învecinate.
La construcția existentă se va mai adăuga, în viitorul apropiat, un sistem de iluminat, balizarea pentru zborul nocturn. Ultimele verificări au demonstrat că structura permite și zbor de noapte.