Pacienta a ajuns în stare gravă la spital, în urmă cu 10 zile. La câteva zile de la internare a fost transferată pe ATI, unde a murit în cursul zilei de marți, potrivit news.ro.
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase, dr. Florin Roșu, spune că starea de sănătate a femeii s-a degradat constant de la internare, iar medicii de la terapie intensivă nu au mai putut-o salva.
„Evoluția unor astfel de pacienți depinde de la un organism la altul și este în funcție de comorbiditățile fiecăruia. Nu există un tratament diferențiat în funcție de tulpina cu care sunt infectați pacienții, mai ales dacă vorbim de cazurile internate la Terapie Intensivă”, a explicat dr. Florin Roșu.
Primele infectări cu Omicron au fost confirmate în România pe 4 decembrie 2021, iar marți, 11 ianuarie, INSP a anunțat că avem transmitere susținută cu Omicron. Până atunci, fuseseră confirmate 295 de cazuri cu noua tulpină.
Conform studiilor derulate în Africa de Sud, cea mai nouă variantă a coronavirusului are un grad de virulență mai mic decât Delta, însă este foarte contagioasă. Lucru confirmat de explozia de cazuri noi din toată lumea.
Și în România, numărul de cazuri a explodat, dublându-se în 24 de ore și ajungând, marți, la peste 16.000.
„Așa cum am preconizat, numărul de cazuri începe să crească, dar doar circa 10% dintre pacienții care ajung în triaj necesită și internare. Restul pot să fie tratați la domiciliu”, a precizat dr. Florin Roșu.
În momentul de față, în urma confirmării cu un test pozitiv, în triajul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași ajung între 50 și 60 de pacienți zilnic, spune managerul instituției.
Celor cărora, la testul PCR, le apare o suspiciune înaltă de infectare, dacă au forme ușoare, li se recomandă să urmeze tratament la domiciliu, sub observația medicului de familie.
Majoritatea probelor secvențiate la Iași prezintă suspiciune înaltă de Omicron, mai spune medicul.