"Probabil că anul acesta vom începe procedurile de licitaţie în februarie. Speranţa mea este că o vom începe în februarie după nişte reguli mai clare", a spus Pricopie, precizând că anul acesta a fost prima dată când, pentru manuale, s-a apelat la legea achizţiilor publice, "pentru că juriştii şi economiştii au precizat foarte clar că, în absenţa unui alt instrument legisaltiv, nu ai cum să faci selecţie de câteva milioane de lei fără să respecţi legea achizţiilor publice", a afirmat Pricopie.
În acest sens, ministrul a ținut să precizeze că "acesta a fost parcursul legal" pe care l-a avut la dispoziţie şi că " de regulă ţipă cei care au avut cele mai puţine opţiuni în această selecţie, dar care dominau piaţa până mai acum câteva luni", adăugând că va da publicităţii, în zilele următoare, opţiunile cadrelor didactice pentru diferite manuale şi edituri.
"Avem obligaţia să respectăm adevărul, iar adevărul este următorul: timp de aproape zece ani nimeni nu s-a ocupat de manuale în România, nimeni. Adică manualele tipărite în 2004, în 2003, unele sunt tipărite în 1998, au fost retipărite, adică multiplicate, şi distribuite elevilor. Motiv pentru care am ajuns într-o situaţie gravă, pe care voi cere Institutului de Ştiinţa Educaţiei să o verifice, şi anume că suntem unul dintre puţinele cazuri în care un stat, timp de 10 sau 14 ani, nu s-a interesat deloc de manuale", a adăugat Remus Pricopie.
Mai multe pe Mediafax.