Dacă reuşita va fi confirmată ar putea deschide o nouă cale în lupta contra infertilităţii masculine, potrivit lexpress.fr.
Anunţul a fost primit de lumea ştiinţifică cu prudenţă, descoperirea nefiind încă prezentată într-un studiu ştiinţific publicat în publicaţiile de specialitate.
Însă, dacă va fi confirmată, va fi un pas înainte în ceea ce priveşte tratarea infertilităţii masculine.
Kallistem, o companie de biotehnologie cu sediul la Lyon, a anunţat, săptămâna aceasta, că a reuşit să obţină, la sfârşitul anului 2014, "spermatozoizi umani compleţi în laborator", conform Adevarul.ro.
"Aceşti spermatozoizi umani complet formaţi" au fost creaţi pornind de la "biopsii testiculare ale pacienţilor, care nu conţineau decât celule germinale imature (spermatogonii)", a precizat compania într-un comunicat, calificând descoperirea drept "o premieră mondială".
Anterior, s-au obţinut spermatozoizi în laborator, dar acele studii au fost făcute pe şoareci. Noile descoperiri, ale căror detalii nu sunt deocamdată prezentate public, "deschid calea unor terapii inovatoare pentru conservarea şi redarea fertilităţii masculine, o veritabilă provocare a societăţii la nivel mondial, unde, în ultimii 50 de ani, s-a remarcat o scădere cu 50% a numărului de spermatozoizi", potrivit companiei franceze.