Potrivit unui comunicat făcut de companie în urmă cu o zi, noua opțiune va fi foarte ușor de folosit. Semnul dolarului va fi adăugat în fereastra de ”Messenger” a Facebook, iar tot ce trebuie să facă utilizatorul este să îl apese, iar apoi să scrie suma pe care vrea să o transfere.
Banii sunt trimiși imediat după ce este apăsat butonul ”Plătește”. Un număr PIN poate fi adăugat, ca o măsură suplimentară de siguranță. Serviciul este gratuit, însă Facebook le cere clienților să ofere datele unui card de debit la prima tranzacție.
Facebook intră puternic pe piața comerțului virtual
Serviciul este destinat exclusiv prietenilor și nu poate fi folosit de companii sau firme. Mulți specialiști în tehnologie văd în această măsură luată de Facebook drept un prim pas spre transformarea rețelei de socializare într-un portal de e-commerce. Odată ce utilizatorii au făcut deja o tranzacție, rețeaua de socializare poate foarte ușor să vândă fel de fel de produse foarte ușor.
.........
Promoţii la eMAG. Toate ofertele de astăzi sunt enumerate AICI.
.........
Faptul că serviciul este atât de ușor de folosit oferă un mare avantaj.
Nu este pentru prima oară când Facebook se implică direct în tranzacții financiare. În 2009, compania a lansat Facebook Credits, o ”valută” specială pentru rețeaua de socializare, care putea fi folosită de utilizatori să plătească pentru jocuri sau alte bunuri virtuale. Facebook a oprit serviciul în 2012, însă continuă să facă tranzacții în monedele locale.
Transferul de bani prin Facebook poate ajunge și în România în lunile următoare
Compania americană condusă de Mark Zuckerberg a anunțat că administrează peste un milion de tranzacții în fiecare zi. Anul trecut, Facebook a testat butoul ”Cumpără”, pe care l-a introdus în News Feed.
Plățile prin Messenger nu funcționează cu cărți de credit sau prin PayPal. Banii pot ajunge la destinatar într-o perioadă de maximum trei zile, depinzând de banca folosită.
Deocamdată, serviciul este disponibil doar utilizatorilor americani ai Facebook, însă este de așteptat ca el să fie aplicat la scară globală în lunile care urmează.
De asemenea, noua opțiune va funcționa și pe telefoanele sau tabletele Android sau iOS.