Riscul de a fi intoxicat cu metale grele este unul real și vine în urma expunerii profesionale, a poluării aerului sau a apei, a contaminării alimentelor, a medicamentelor, a recipientelor pentru alimente acoperite necorespunzător sau a ingerării vopselelor pe baza de plumb.
Metalele grele care cauzează cel mai frecvent probleme de sănătate sunt mercurul, plumbul, arsenicul, cadmiu (din fumul de țigară) și fierul. Alte metale periculoase sunt: aluminiu, antimoniu, crom, cobalt, cupru, mangan, seleniu, staniu, taliu și uraniu.
Cu toate acestea, este bine să știți că există anumite plante care pot ajuta la eliminarea acestora. Acestea sunt:
Usturoiul
Oricât de banal ar părea acest aliment în lista plantelor detoxifiante, usturoiul are o eficiență confirmată științific. Acesta conține aliină, un aminoacid bogat în sulf și poate elimina toxinele și metalele grele din organism, în special plumbul.
Iarba de orz
Pulberea de extract de iarbă de orz extrage metalele grele din splină, pancreas, tract intestinal, sistemul reproducător sau tiroidă. Totodată, mărește capacitatea spirulinei de a absorbi mercurul din corp.
Moringa
Plantă originară din India, cunoscută pentru proprietățile sale medicinale, moringa elimină metalele grele din corp, în special cadmiul.
Afine
Afinele sunt foarte benefice pentru organism. Însă, proprietățile sale de detoxifiere sunt mai puțin cunoscute. Ele pot scoate metalele grele din creier, repară și vindecă organele și toate zonele din corpul de unde sunt scoase metalele grele sau toxinele. De asemenea, sunt recomandate celor care suferă de boala Alzheimer, ajutând implicit la repararea daunelor.
Spirulina
Deși nu este tocmai o plantă, ci mai degrabă o algă marină, spirulina are efecte detoxifiante puternice. Aceasta are rolul de a scoate metalele grele din sistemul nervos central, creier și ficat. Tot ea absoarbe metalele grele extrase de pudra de extract de iarbă de orz din celule. Este, totodată, foarte hrănitoare, datorită conținutului extrem de ridicat de proteine și minerale.
Brusturele
Rădăcina brusturelui scoate toxinele din cele mai adânci locuri ale ficatului, pe care îl și poate înmuia dacă e dens și stagnat, elimină hormonii toxici ingerați din metale, materiale plastice, erbicide și fungicide. Totodată, reface funcția ficatului încetinită de boli virale, bacterii, fungi, viermi și alți patogeni. Fitochimicele din rădăcină reduc chisturile, îmbunătățesc țesutul cicatricial și purifică lobii ficatului.
Sursa: Click