Incidentul a avut loc duminică, 1 decembrie, la Secţia Neonatologie, în baia din apropierea unei săli de naştere aflată la etaj.Directorul Spitalului Municipal Timişoara, Georgeta Radu, a solicitat viceprimarului Ruben Laţcău să aprobe transferul mamelor, bebeluşilor şi personalului medical în spaţii ale Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, aflat tot în subordinea Primăriei Timişoara la fel ca Spitalul Municipal de care aparţine Maternitatea Odobescu.
”Dat fiind pericolul iminent generat de starea avansată de degradare a clădirii deţinute în coproprietate, în care îşi desfășoară activitatea secţiile de Obstetrică şi Neonatologie, propunem relocarea de urgenţă a pacienţilor şi a personalului medical şi auxiliar la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Louis Ţurcanu Timişoara şi în spaţiile disponibile pe care le aveţi în administrare, ulterior urmând a se identifica o soluţie optimă pentru funcţionarea acestora”, se arată în documentul înaintat de directoare şi citat de opiniatimisoarei.ro.
Marţi, s-a desfăşurat o şedinţă la care au luat parte viceprimarul Ruben Laţcău, directorul Spitalului Municipal Timişoara, Flavia Zară, directorul Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu”, Mihai Gafencu, şi managerul Spitalului Judeţean Timișoara, Dorel Săndesc, pentru a găsi soluții.
În clădirea în care s-a prăbuşit tavanul sunt 150 de paturi.Opt bebeluşi din Clinica de Neonatologie a Maternităţii Odobescu au fost transferaţi la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu”, însă 40 de mame se află în continuare în imobil. Pe măsură ce se încheie perioada de spitalizare, acestea vor fi externate şi trimise acasă.
Urgenţele de Neonatologie vor fi direcţionate din start la noua Maternitate a Spitalului Judeţean Timişoara, iar personalul medical va fi transferat în etape în cea de-a doua clădire a Maternităţii Odobescu, unde funcţionează Ginecologia.