Operatorul cisternei cu scurgeri de gaze care a pus în pericol siguranța cetățenilor din satul Traian, dar și traficul rutier pe DN 25 Galați - Tecuci și cel feroviar pe relația de cale ferată 704 Galați - Tecuci, la kilometrul 22, a fost amendat cu 5.000 lei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați, Eugen Chiriță.
Potrivit sursei citate, cisterna cu GPL aparține operatorului Flagas SRL, cu sediul în Caracal, iar amenda a fost dată de inspectorii ISU pentru utilizarea acesteia cu defecțiuni la echipamentul tehnic, care a provocat scurgerea accidentală de substanțe periculoase, favorizând apariția riscului de explozie.
Centrul Infotrafic anunță că circulația rutieră de pe DN 25, kilometrul 55, cât și cea feroviară, de pe relația de cale ferată 704 Galați — Tecuci, kilometrul 22, au fost reluate. În urma incidentului nu au rezultat victime, iar în acest moment problema a fost remediată fără complicații, precizează sursa citată.
Potrivit sursei citate, circulația pe DN 25 se face pe o variantă ocolitoare la indicația polițiștilor rutieri. Și traficul feroviar în zonă a fost închis.
La fața locului s-au deplasat două autospeciale pentru activarea unor măsuri preventive.
"Cisterna a fost scoasă de pe DN 25 și dirijată pe o pășune, la o distanță de un kilometru de șosea și de zona locuită, accesul fiind restricționat în zonă din motive de siguranță", a declarat primarului comunei Braniștea, Marin Adamache.
Purtătorul de cuvânt al ISU Galați a precizat că, potrivit procedurilor, în astfel de cazuri se instituie o zonă de siguranță în jurul cisternei, după care se analizează posibilitatea de transvazare, adică trecerea combustibilului în altă cisternă, sau de purjare, eliberare controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvaza în condiții de siguranță.
Două autospeciale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați s-au deplasat duminică dimineață pe DN 25 Galați-Tecuci, unde o cisternă plină cu GPL prezenta scurgeri de gaze la o supapă, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Chiriță.
Potrivit sursei citate, cisterna a fost oprită în zona satului Traian din comuna gălățeană Braniștea și dirijată spre o pășune apropiată.
"Cisterna a fost scoasă de pe DN 25 și dirijată pe o pășune, la o distanță de un kilometru de șosea și de zona locuită, accesul fiind restricționat în zonă din motive de siguranță", a precizat primarul comunei Braniștea, Marin Adamache.
Purtătorul de cuvânt al ISU Galați a adăugat că, potrivit procedurilor, în astfel de cazuri se instituie o zonă de siguranță în jurul cisternei, după care se analizează posibilitatea de trecere a combustibilului în altă cisternă sau de eliberare controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate recupera în condiții de siguranță.
Sursa: Agerpres