În urma descinderilor, au fost identificate și ridicate documente contabile în alb, ștampile de la societățile comerciale utilizate în lanțul evazionist și alte bunuri care servesc la justa soluționare a cauzei.
Totodată, au fost găsite și ridicate sumele de 697.000 de lei, 41.520 de euro, 4.200 de dolari, 400 de grame de aur și un număr de 5 autoturisme de lux.
Procurorii DIICOT au dispus, astfel, măsura reținerii față de un număr de 19 inculpați, respectiv Dan Ștefan Ciolc, Dan Lucian Craiu, Virgil Sureanu, Constantin Ștergărel, Marius Mărgărit Bibic, Denis Ciprian Stanciu, Viorel Gheorghe Chesnoiu, Florentin Moroianu, Ionel Băjenaru, Alexandra Băjenaru, Neculai Prună, Marius Gabriel Prună, Marius Laurențiu Zeleș, Mihaela Zeleș, Ionuț Petrescu, Vasile Marinescu, Cătălin Marinescu, Pompiliu Nelu Dewald și Matache Marius Brânză.
În fapt, din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi creat un circuit de societăți comerciale prin intermediul cărora ar fi emis facturi și documente contabile prin care se atesta în mod nereal, achiziționarea de mărfuri și servicii de alte 16 societăți comerciale controlate de aceștia.
Astfel, cei în cauză ar fi diminuat masa impozabilă, cu consecința imediată a diminuării taxelor și impozitelor datorate statului.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 21.300.000 de euro.
Față de cei 19 inculpați s-a propus luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile, dosarul fiind înaintat în acest sens judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați.