Klaus Iohannis va fi prezent la eveniment, după cum a anunțat Administrația Prezidențială pe 30 octombrie: "În perioada 10-11 noiembrie a.c., Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa, la Paris, la o serie de evenimente dedicate Centenarului Armistițiului care a pus capăt ostilităților din cadrul Primului Război Mondial. Participarea are loc la invitația Președintelui Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron.
Cu acest prilej, la Arcul de Triumf, va avea loc ceremonia Centenarului Armistiţiului, la care Președintele României va fi prezent, alături de liderii țărilor beligerante din Primul Război Mondial, precum şi cei ai țărilor care au sprijinit efortul de război.
Președintele Klaus Iohannis va participa, totodată, la deschiderea Forumului de Pace de la Paris, o inițiativă a Președintelui Emmanuel Macron, care își propune să genereze proiecte concrete în spiritul multilateralismului și al cooperării contemporane, în sprijinul păcii.
De asemenea, cu ocazia vizitei la Paris, Președintele României se va întâlni cu studenți, masteranzi și doctoranzi români din regiunea pariziană, implicați în cercetarea științifică. Întâlnirea, organizată la Ambasada României la Paris, este dedicată contribuției românești la dezvoltarea științei și tehnicii în Anul Centenarului Marii Uniri".
Tot la Paris, președintele SUA, Donald Trump, se va întâlni cu președintele rus, Vladimir Putin. La ceremonie participă și președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care se va întâlni și el cu Trump, notează The Guardian. Vor fi prezenți și lideri din Europa Occidentală, inclusiv cancelarul german, Angela Merkle.
Trump va afla rezultatul alegerilor de marți din SUA la Paris. Tot marți, se pot stabili sancțiuni economice suplimentare asupra Rusiei pentru utilizarea armelor chimice pe teritoriul britanic.
Emmanuel Macron, președintele francez și gazda ceremoniilor Centenarului de la Paris, speră să folosească această ocazie pentru a avertiza că un nou curent nationalist, condus de lideri autoritari, poate amenința democrația și instituțiile statului de drept. Macron și-a exprimat deja teama că o atmosferă asemănătoare celei din anii 1920 se apropie acum de Europa, potrivit aceleiași surse, preluate de evz.ro.
Franța a anunțat că mai mult de 100 de demnitari străini, care reprezintă state care s-au luptat în Primul Război Mondial, trebuie să participe la ceremonii. Vor fi prezenți și 20 de lideri africani.