Un nou studiu demonstrează că cei mici ar trebui să doarmă cu mamele lor până la vârsta de 3 ani.
Dormitul singur în pat îngreunează abilitatea mamei de a crea o legătură cu copilul și poate afecta dezvoltarea creierului. Conform cercetătorilor, aceste aspecte pot conduce la un comportament nociv pe măsură ce copilul crește.
Astfel, conform unui studiu publicat în anul 2011, bebelușii ar trebui să doarmă în patul mamei până când ajung la vârsta de cel puțin 3 ani. Sfatul controversat provine de la un medic pediatru care a descoperit că bebelușii de numai 2 zile care au fost amplasați în pătuțurile lor au dormit mai puțin bine decât cei care au dormit la pieptul mamei. În plus, inimile lor au fost supuse unui nivel mai redus de stres.
Doctor Nils Bergman, din cadrul Universității Cape Town, Africa de Sud, susține că pentru dezvoltare optimă nou-născuții sănătoși trebuie să doarmă pe pieptul mamei în primele săptămâni de viață. Apoi, ar trebui să rămână în patul mamei până când ajung la vârsta de 3 sau chiar 4 ani.
Acest doctor a fost și fondatorul mișcării denumite Îngrijirea Maternă Kangaroo și a pus accentul pe beneficiile contactului piele-pe-piele dintre o mamă și nou-născutul său, studiind tiparele de somn. Simpla prezență a părinților în Unitatea de Îngrijire Neonatală este suficientă pentru a îmbunătăți recuperarea copilului, este de părere acesta, scrie qbebe.ro.