În urma lucrărilor, clădirea HOSPICE a fost încadrată de la clasa D de eficiență energetică la clasa A, ceea ce înseamnă economii importante la facturile de energie, în valoare de 60.000 de lei pe an, echivalentul a 140 zile de spitalizare sau a 395 de vizite de îngrijire la domiciliul pacienților.
Clădirea nu mai fusese renovată de la deschiderea sa, din 2002, acoperișul avariat și izolația precară având un impact considerabil, atât asupra confortului pacienților, cât și a cheltuielilor de întreținere. Acum, centrul HOSPICE are o centrală termică performantă și un acoperiș nou, cu panouri solare, iar fațada clădirii a fost refăcută complet și izolată termic. Centrul de zi pentru copii și saloanele de internare, puternic avariate de către infiltrațiile de apă, au fost de asemenea renovate. La lucrările de reabilitare au contribuit și 25 de angajați ENGIE Romania, care au fost voluntari pe șantier.
Habitat for Humanity România a coordonat lucrările de reabilitare și eficientizare energetică a centrului, cu sprijinul financiar al ENGIE Romania, care a investit 200.000 de euro în acest proiect.
Clădirea HOSPICE Casa Speranței din Brașov este prima unitate de îngrijire paliativă din România.
ENGIE Romania a investit din 2005 până în prezent 900.000 de euro în patru proiecte de eficienţă energetică derulate în parteneriat cu Habitat for Humanity România, iar angajaţii ENGIE au dedicat aproximativ 900 de ore de voluntariat. 4.500 de copii și adulți din comunități defavorizate au beneficiat de reabilitarea și eficientizarea energetică a centrului HOSPICE Casa Speranței din Brașov, centrului SOS Satele Copiilor din București, Școlii Gimnaziale din Băleni, județul Galați și Școlii Gimnaziale nr. 125 din București.