Primarul Sergiu Bogdan a declarat joi, pentru Agerpres, că a vorbit cu reprezentanții Serviciului Județean Salvamont și Salvaspeo, precum și cu mai multe organizații nonguvernamentale, însă nu știe cu exactitate ce instituție ar putea să certifice acest aspect.
"Am vorbit cu cei de la Salvamont și cu mai multe ONG-uri din mediu. Va trebui să vină aici specialiști care să certifice sau nu dacă această cascadă este mai înaltă decât Cascada Cailor. Există opinii care converg în această direcție, dar nu ne hazardăm în a da noi verdictul. Normal că ne-ar bucura acest aspect, ar întregi lista de obiective turistice ale localității Mălaia, alături de satul de vacanță Ciungetu, bisericile de lemn, traseele montane", a declarat edilul din Mălaia.
Cascada lui Ciucă a fost descoperită din întâmplare, în urmă cu câteva luni, într-un teren sălbatic din Munții Lotrului, în zonă neexistând niciun traseu turistic.
"Aceasta era cunoscută drept apa spânzurată a lui Ciucă, localnicii și majoritatea ciobanilor știau de ea. Are aproximativ 80 de metri și, deși Cascada Cailor este mai înaltă din câte știm, cea din urmă este formată din etaje, în timp ce cascada vâlceană are o cădere directă, fără etaje. Evident, trebuie mai multe lucruri analizate pentru a fi catalogată drept cea mai înaltă cascadă din România", a declarat pentru AGERPRES șeful Serviciului Salvamont și Salvaspeo Vâlcea, Mircea Lera.
Cascada lui Ciucă, înaltă de 80 de metri, se află pe Valea Bucureasca, la aproximativ 2 kilometri de drumul național 7A, pe o potecă de munte, într-o zonă sălbatică a Munților Lotrului.
FOTO: http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=17717