„Astea sunt cifrele la nivelul lunii noiembrie. În mod normal, ministerul finanțelor le publică lunar, dar a făcut pauză din septembrie, iar acum a publicat direct noiembrie. De ce? Ca să nu circule aceste date în public la sfârșitul anului, când se făcea bugetul pentru 2023 și când PSD-PNL împingeau pe ultima sută de metri noi angajări, înființarea de noi agenții inutile și, o știți deja, faimoasele creșteri de salarii la stat.
Pe lângă numeroase beneficii, salariul mediu la stat este mare decât la privat cu 2.700 de lei în plus pe lună. Pe an, asta înseamnă 32.400 de lei în plus.
Oficial, motivația este că cei de la stat sunt mult mai bine pregătiți decât cei din privat. De fapt s-au blindat cu doctorate și hârtii de la fabrici de diplome.
Cine plătește aceste salarii și sporuri? Chiar contribuabilii din privat cu salariile mai mici. Aceia care suportă cele mai mari taxe pe salariile mici din Europa. O rușine menținută strict din lăcomia politicienilor.
Iar asta se întâmplă chiar acum când avem inflație record, taxe tot mai mari, dobânzi în creștere și se prefigurează multiple crize peste cea în care suntem deja.
Mai țineți minte cum ne mințeau că angajările la stat „au fost înghețate”?
Ce a însemnat asta de fapt? Pentru a face angajări era nevoie de derogare din partea guvernului. Adică s-au deschis ușile fix pentru activul de partid.
Marcel Ciolacu ne mai mințea că nu vor crește taxele și că va strânge cureaua la stat. Dar singurii care au fost forțați să facă asta au fost românii.
Politicienii au interesul doar să crească angajările la stat. Nu să reducă în vreun fel posturile sau să eficientizeze vreo activitate. De ce? Ca să fie criticat? Doar nu el plătește salariile și nu din banii lui se face risipa. Toate astea ajung pe nota de plată a contribuabililor. Din buzunarele contribuabililor români vin banii, fie prin taxe, fie prin inflație”, scrie pe Facebook fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui.