NOTE BAC toamnă 2017. Absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze Bacalaureatul până acum au susţinut, săptămâna trecută, probele scrise şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în Limba română, iar în acestă săptămână au avut loc probele de competenţe digitale şi cele într-o limbă străină, iar primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie.
NOTE BAC toamnă 2017. Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, vineri, 25 august, are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, iar pe 28 august va fi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B. Iar pe 29-30 august, este programată evaluarea competenţelor digitale - proba D, urmând ca pe 30-31 august, vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională - proba C.
NOTE BAC toamnă 2017. Subiecte BAC 2017. Consultă subiectele şi baremul la ROMÂNĂ BAC 2017 sesiunea de toamnă
NOTE BAC toamnă 2017. Conform metodologiei de examen, rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.
Luni, 21 august, candidaţii au susţinut proba scirsă la limba română, urmată, miercuri, de cea obligatorie de profil, adică, la istorie sau matematică, iar joi, 24 august, au dat proba la alegere în funcţie de profil şi specializare.
NOTE BAC toamnă 2017. Subiecte BAC 2017 Matematică M1, M2, M3. Iată ce au primit elevii la sesiunea de toamnă la MATE
NOTE BAC toamnă 2017. Conform datelor centralizate de către Ministerul Educaţiei, peste 39.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2017.
„Pentru susţinerea examenului în a doua sesiune s-au înscris 39.435 de absolvenţi de liceu. Dintre aceştia, 24.690 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 14.745 de candidaţi provin din seriile anterioare. În funcţie de forma de învăţământ absolvită, cei 39.435 de elevi înscrişi (din toate promoţiile) sunt distribuiţi astfel: 37.138 - zi, 1.036 - seral şi 1.261 - frecvenţă redusă. Precizăm că în prima sesiune au fost declaraţi respinşi 34.690 de candidaţi (din toate promoţiile)”, au anunţat reprezentanţii Ministerului.
NOTE BAC toamnă 2017. Primele note, pe 1 septembrie
NOTE BAC toamnă 2017. Afişarea primelor rezultate va avea loc în 1 septembrie, până la ora 16,00, iar elevii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii între orele 16:00 -20:00. Între 2 şi 5 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, iar în 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
NOTE BAC toamnă 2017. Ce fac dacă nu iau Bac-ul? Întrebarea la care mulţi tineri caută un răspuns. Idei care te pot ajuta
Anul trecut, rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat a fost de 24%, un rezultat apropiat cu cel din anul 2015, când promovabilitatea a fost de 24,1%.
NOTE BAC toamnă 2017. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. Candidatul care refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale se consideră că nu a susţinut proba.
SUBIECTE şi BAREME BAC 2017 toamnă: Geografie, Anatomie, Biologie, Chimie, Fizică, Informatică
Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.
NOTE BAC toamnă 2017. Condiţii de promovare la BAC 2017
NOTE BAC toamnă 2017. Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
a) susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale
b) susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea
c) obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
NOTE BAC toamnă 2017. Subiecte ISTORIE toamnă BAC 2017. Consultă subiectele şi baremul la Istorie Bacalaureat 2017
NOTE BAC toamnă 2017. Afişarea primelor rezultate (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 - 20:00) au loc în data de 1 septembrie, iar afişarea rezultatelor finale este programată pentru data de 6 septembrie.
NOTE BAC toamnă 2017. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.
Rezultate BAC 2017 toamnă Bucureşti. Scrie numele AICI şi află ce notă ai luat
Rezultate BAC 2017 toamnă TIMIŞ. Scrie numele AICI şi află ce notă ai luat
Rezultate BAC 2017 toamnă CONSTANŢA. Scrie numele AICI şi află ce notă ai luat
Rezultate BAC 2017 toamnă CLUJ. Scrie numele AICI şi află ce notă ai luat
Rezultate BAC 2017 toamnă BRAŞOV. Scrie numele AICI şi află ce notă ai luat
Rezultate BAC 2017 toamnă MUREŞ. Scrie numele AICI şi află ce notă ai luat
Rezultate BAC 2017 toamnă IAŞI. Scrie numele AICI şi află ce notă ai luat
Restul notele la BAC 2017 toamnă le găseşti pe bacalaureat.edu.ro
NOTE BAC toamnă 2017. Contestațiile
NOTE BAC toamnă 2017. (1) Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.
(2) Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.
NOTE BAC toamnă 2017. (3) Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.
(4) După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face, în toate centrele zonale de evaluare din judeţ, cu acelaşi tip de hârtie pusă la dispoziţie de comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti . După aceasta, se aplică ştampila „Bacalaureat 2011 – C.Z.E.”.
NOTE BAC toamnă 2017. (5) În cazul în care Comisia naţională de Bacalaureat decide organizarea de centre de contestaţii la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti, lucrările se înaintează, prin delegat, comisiei judeţene /a municipiului Bucureşti de contestaţii, singura în măsură să acorde o nouă notă lucrării. Totodată, se transmite un borderou în care se menţionează proba de examen, disciplina, tipul de subiect, numărul de ordine al lucrărilor şi numărul de pagini pentru fiecare lucrare contestată.
(6) Comisia Naţională de Bacalaureat poate stabili organizarea de centre de contestaţii la nivel regional. Componenţa comisiei de contestaţii din centrele regionale este stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul unde a fost stabilit sediul centrului de contestaţii, cu acordul Comisiei Naţionale de Bacalaureat.
NOTE BAC toamnă 2017. (7) În cazul în care se organizează centre regionale de contestaţii, lucrările de la centrele zonale de evaluare, ale căror rezultate iniţiale au fost contestate, se înaintează, prin delegat, comisiei de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti,. Aceasta numerotează lucrările contestate, pentru fiecare probă scrisă, disciplină şi tip de subiect şi le transmite comisiei regionale de contestaţii, singura în măsură să acorde o nouă notă lucrării.