"Fiecare unitate medicală din această ţară este evaluată separat. În măsura în care vedem că un management civil nu merge sau acel management civil ne cere ajutorul demisionând, aşa cum s-a întâmplat în celelalte unităţi medicale, luăm în calcul şi acest lucru (desemnarea unei conduceri militare - n.r.)", a afirmat Tătaru, citat de Agerpres.
Ministrul Sănătăţii a numit-o, vineri, în funcţia de manager la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ pe Daniela Marcoci, care a lucrat în ultima perioadă ca medic epidemiolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava.
Tătaru a declarat că schimbarea managerului nu este politică şi are rolul de a limita focarul din spitalul din Piatra-Neamţ.
"Am venit pentru un focar de transmitere în Spitalul Judeţean şi pentru a repune pe poziţie o anchetă epidemiologică, a repune nişte circuite şi pentru a da încredere personalului medical. Avem 34 de cadre medicale, între care 8 medici, care sunt infectaţi. Avem 31 de cadre medicale în izolare la domiciliu", a declarat ministrul Sănătăţii, subliniind că personalul medical din unitatea sanitară va fi testat în totalitate.
Până în prezent, conduceri militare au fost dispuse în Suceava, Deva și București.