"Nu s-a decis nimic. A fost o discuţie sterilă, în care managementul Dacia a rămas fixată pe aceleaşi teme. Vom continua negocierile", a declarat Ion Iordache, viceliderul sindical de la Dacia.
Propunerea Dacia, avansată la finele săptămânii trecute, a fost de 90 de lei la salariu, începînd cu 1 ianuarie, faţă de 400 de lei cât au cerut angajaţii.
Sindicatul Automobile Dacia a deschis, joi, conflictul de muncă, după ce Contractul Colectiv de Muncă aferent anului trecut a expirat, iar angajaţii au refuzat să mai negocieze cu conducerea producătorului de autoturisme. Sindicaliştii cer o majorare a salariilor cu 400 de lei şi o primă de rezultat anuală de 2.300 de lei, sume cu care managementul Dacia nu a fost de acord.
Declanșarea conflictului de muncă vine în contextul în care, fabrica din Maroc, a grupului auto francez Renault, proprietarul Dacia, devine tot mai importantă, iar conducerea fabricii din România a spus că, dacă vor creşte prea mult costurile, uzina de la noi poate deveni necompetitivă şi o parte din producţie ar putea fi mutată în nordul Africii. Acolo se produc deja modelele Lodgy, Dokker, Dokker Van şi Sandero, în urma mutării unei părţi din producţia din România.
Mai multe pe Economica.net.