Elena Udrea se află în continuare în arest până se decide executarea mandatului european. Instanța bulgară a decis ca fostul ministru să rămână în arest până la data de 14 aprilie, când se va judeca la Sofia apelul formulat de avocatul lui Udrea.
Elena Udrea a decis să facă apel la Curtea de Apel din Sofia, iar data apelului a fost stabilită pentru 14 aprilie. Fostul ministru român a depus la instanța din Blagoevgrad și o cerere de azil politic în Grecia.
În termen de 7 zile se decide executarea mandatului european
Elena Udrea a cerut azil politic în Grecia, unde a închiriat o locuință unde ar putea să stea, pentru că, spune ea, „are grave probleme de sănătate”.
Aceasta a spus in fata instanței că dorește să stea mai mult cu copilul său.
Elena Udrea a mai declarat că și-a luat o casă în Bulgaria și și-a manifestat intenția de a rămâne mai mult timp, potrivit surselor citate de Realitatea PLUS.
Instanța bulgară a decis sâmbătă ca Elena Udrea să rămână în arest până la data de 14 aprilie, când la Curtea de Apel din Sofia se va judeca recursul formulat de avocatul lui Udrea și se va decide atunci dacă va fi extrădată în România sau dacă va cere azil politic în Grecia.
Elena Udrea a fost condamnată, pe 7 aprilie, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute, pentru luare de mită și trafic de influență. În ziua când Înalta Curte a pronunțat sentința, Elena Udrea nu era în România. Fostul ministru a fost prins în Bulgaria, aproape de granița cu Grecia.
Veronel Rădulescu, avocatul fostului ministru, a declarat, în exclusivitate, pentru Realitatea PLUS, că există șanse ca Elena Udrea să scape, definitiv, de închisoare în luna mai, când a fost stabilit termenul pentru recurs în casație.
„Există posibilitatea ca Udrea să fie liberă pe 16 mai, dar există și alte remedii. La această decizie nu există o cale de atac, dar avem alte modalități juridice prin care încercăm să reformăm”, a spus Veronel Rădulescu, în exclusivitate la Realitatea PLUS.
Avocatul Elenei Udrea mai consideră că instanțele românești au fost nedrepte în judecarea dosarului Gala Bute.
„Nu a fost condamnată pentru fonduri europene, s-a creat un precedent periculos pentru România, lipsa predictibilității judecării de la noi, curtea a inlăturat aplicarea unei decizii, de la caz la caz, judecătorul poate acționa cum vrea el. Degeaba avem o decizie a Curții Constituționale, că nu ne mai putem gândi că justiția va proceda în felul în care a zis CCR, justiția indiferent pe ce palier, o să hotărascaă cum vrea. Mie mi se pare nedreaptă aceasta decizie și ieșită din sfera normalului și mai ales din sfera prevederilor Constituției”, a mai declarat Veronel Rădulescu.