Mierea de rapita are o culoare galben pal, alburie. Are o textura cremoasa, despre care unii oameni spun ca se aseamana cu untura de porc. Mirosul mierii de rapita este unul specific si este o miere mai putin dulce. Abunda in glucoza, ceea ce face sa se cristalizeze rapid, in cateva zile dupa ce a fost extrasa.
Deoarece este produsa primavara, cand conditiile atmosferice sunt instabile (zilele ploioase alterneaza cu zilele insorite), mierea de rapita are un nivel de umiditate ridicat.
Uneori apicultorii nu au timp sa lase mierea de rapita la maturat, din teama de a nu se cristaliza in rame. De aceea, mierea de rapita fermenteaza adesea.
Uleiul de rapita contine enzima Q3, un element important pentru dezvoltarea oaselor. De aceea mierea de rapita este recomandata celor ce sufera de osteoporoza.
Tratament naturist pentru osteoporoza cu miere de rapita, nuca si oua
Mierea de rapita ajuta si la regenerarea si mentinerea elasticitatii peretilor vasculari si la scaderea nivelul de colesterol rau.
Mierea de rapita are puternica actiune antibacteriana. S-a demonstrat puterea sa bactericida fata de numerosi germeni, intre care streptococul, stafilococul, enterococul, dar si helicobacter pylori. Ea protejeaza de boli ficatul, splina si pancreasul si trateaza bolile de rinichi si de stomac.
Citeşte mai mult pe Frunza-verde.ro.