IPS Ioan Selejan a vorbit despre cât de important este tricolorul, graniţele ţării, dar şi despre situaţia din Transilvania, unde a fost episcop al Covasnei și Harghitei, din 2004 până la venirea la Timișoara. Întrebat de către moderatorul emisiunii dacă în perioada următoare există şanse să apară situaţii conflictuale în zona Transilvaniei, între maghiari şi români, IPS Ioan Selejan a afirmat că „potenţial există, însă marea majoritate a populaţiei maghiare din Transilvania este reprezentată de oameni paşnici, care vor să rămână acolo unde s-au născut”.
Pentru ca în Transilvania să nu se ajungă în astfel de situaţii, mitropolitul Banatului a propus intensificarea dialogului româno-maghiar.
„În trecut, în Transilvania erau şcoli comune, care apoi au fost separate. Profesorii maghiari le predau şi elevilor români şi invers. Copiii maghiari învăţau limba română de la cei români, în pauză, în timp ce se jucau, şi nu conjugând. Separea şcolilor a fost o lovitură foarte dură dată convieţuirii interetnice de acolo. Trebuie să facem cumva astfel încât să nu se mai arate cu degetul spre Transilvania. Frontierele României nu au fost trasate cu cerneală, ci cu sânge de feciori români în primul şi al doilea război mondial, nu ne putem juca cu ce e sacru”, este de părere mitropolitul Banatului, scrie pressalert.ro.