Albirea atacă dinții
Conform medicilor stomatologi, dinții nu sunt afectați în timpul procedurii de albire. „Albirea cu produse realizate de către producători recunoscuți și utilizate sub supravegherea medicului stomatolog, într-un timp relativ scurt, este sigură și recunoscută ca fiind cea mai eficientă metodă de deschidere a culorii dinților”, conform medicilor stomatologi.
Albirea durează pentru totdeauna
Albirea dinților nu durează pentru totdeuna, deoarece nuanța acestora depinde foarte mult de stilul de viață al fiecărui om. În plus, fumatul sau consumul de băuturi și alimente colorate duc la schimbarea nuanței dinților.
„După procedura de albire dentară este indicat să respecți igiena recomandată de medicul dentist. De asemenea, specialiștii recomandă ca în perioada de după albire, consumarea băuturilor colorate să fie făcută cu paiul”, potrivit medicilor stomatologi.
Bicarbonatul de sodiu - ingredientul minune care albește dinții
Bicarbonatul de sodiu nu are niciun efect asupra albirii dinților. Mai mult, folosirea prafului ar putea afecta echilibrul bacterian din cavitatea bucală. Așa că este de evitat această soluție băbească.
„Spălarea dinţilor ocazional, adică maximum o dată pe săptîmână, cu bicarbonat de sodiu nu reprezintă un pericol pentru dinţi. Însă folosirea zilnică poate fi foarte dăunătoare, căci bicarbonatul este foarte abraziv şi afectează smalţul dinţilor”, a explicat Mihaela Dan, medic specialist ortodonție.
Albirea dinților se poate face și cu lămâie sau căpșune
Iată un mit care este parțial adevărat. Într-adevăr, lămâia și căpșunele conțin substanțe active care pot contribui la albirea dinților, însă trebuie să știi că, pe termen lung, această metodă de albire îți poate afecta smalțul la fel de mult precum substanțele chimice de albire a dinților. Prin urmare, nu apela nici la lămâie, nici la căpșune prea des, dacă vrei să ai grijă de sănătatea dinților.