În jurul orei 22:40, manifestanții au ajuns în fața sediului DNA. Un jurnalist care declară că filma protestul în fața unor jandarmi a fost luat pe sus de aceștia și dus la o secție de poliție. Jandarmii susțin că au fost bruscați de bărbat.
”Jandarmeria a format două cordoane pentru a forța manifestanții să stea pe un trotuar foarte îngust, situat în fața clădirii DNA”, a explicat jurnalistul Mălin Bot, prezent la protest, la Realitatea TV.
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a afirmat, la Realitatea TV, că bărbatul a căutat în repetate rânduri să intre în conflict cu jandarmii, refuzând indicațiile acestora.
”Rațiunea pentru ca jandarmii au insistat ca oamenii să se deplaseze pe trotuar e că exista un pericol legat de deplasarea lor pe partea carosabilă - acolo unde circulația era destul de intensă. De asemenea, numărul lor permitea deplasarea pe trotuar. Totodată, pe traseul lor existau evenimente în desfășurare - concerte -, unde aglomerarea de persoane era mare.
Cât despre persoana ridicată de jandarmi, pe tot parcursul marșului, această intră sau caută să intre în conflict cu colegii mei. Nu respectă recomandările pe care le facem. În această seară a încercat să provoace o reacție a jandarmilor, iar când a ajuns în dreptul sediului DNA - acolo sunt lucrări la carosabil -, jandarmii le-au indicat oamenilor să stea pe trotuar; el a refuzat”, a declarat Enache.
La 21:40, participanții la marșul de susținere a DNA au cântat Imnul Național, în Piața Universității. Apoi, s-au oprit în fiecare intersecție prin care au trecut și au scandat împotriva unor miniștri ai Guvernului Tudose - au cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.
Aproximativ 1.000 de persoane s-au strâns duminică seară în Piața Victoriei din București, în fața sediului Guvernului, de unde au plecat pe Bulevardul Magheru spre Piața Universității, destinația finală urmând să fie Direcția Națională Anticorupție (DNA).
”Nu este normal să mutileze Codul Penal, să impună prag pentru abuz. Abuzul în serviciu este abuz în serviciu, nu există limită morală. Pericolul pentru statul de drept este foarte mare. Legalizarea hoției este ceva fără precedent”, a declarat un demonstrant, pentru Realitatea TV.
Reporterul Realitatea TV, prezent la fața locului, relatează că între manifestanți și jandarmi au existat unele disensiuni, în condițiile în care oamenii legii nu au dorit să permită protestatarilor să ocupe carosabilul.
Aceste proteste sunt anunţate şi în alte oraşe din România: Iaşi, Timişoara sau Alba Iulia.