Discuţiile purtate cu maghiarii din Tȃrgu Secuiesc au avut ca subiect principal „Educaţia contra marginalizării” atȃt a cetăţenilor de alte naţionalităţi cȃt şi a cetăţenilor cu dizabilităţi.
AMARIŢEI a precizat ȋn cadrul ȋntȃlnirii : “Recunoaşterea persoanelor cu dizabilităţi ca semeni egali este un proces care începe în grădiniţe şi şcoli. În cadrul cursurilor colective, copiii şi tinerii, cu sau fără dizabilităţi, învaţă că este normal să fii diferit. În acest sens, trebuie asigurat sprijin educaţional special copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi, în şcoala lor obisnuită, din cartier sau din localitatea ȋn care ȋnvaţă.
Într-o societate liberă şi pluralistă, facilităţile educaţionale asigură condiţiile necesare pentru integrarea pensoanelor din diferite medii sociale şi culturale sau cu nevoi educaţionale distincte. Într-o şcoală bună, tinerii pot să experimenteze direct ceea ce uneşte societatea noastră şi să descopere că valoarea ȋntrajutorării asigură tuturor un stil corect de viaţă în comun.”
Mirel Mircea AMARIŢEI a mai participat la o slujbă de duminică şi la sfinţirea unei troiţe ȋn localitatea Ojdula, judeţul Covasna ocazie cu care a accentuat rolul reprezentantului bisericii indiferent de religie ȋn susţinerea şi dezvoltarea educaţiei ȋn comunitatea ȋn care trăieşte.