În plus, Guvernul va aloca Ministerului Sănătății 15 milioane de lei pentru reabilitarea unor maternități, 3,84 milioane de lei vor fi destinați măsurilor de prevenire a Ebola iar 8,9 milioane de lei vor merge la finanțarea centrelor de permanență. Cheltuielile de capital cresc cu 0,75 de milioane de lei.
Se diminuează cu 3,3 milioane de lei cheltuielile de personal, ca urmare a reducerii CAS iar 348,4 milioane de lei reprezintă reducerea transferurilor de echilibrare a Fondului de sănătate, ca urmare a creșterii gradului de colectare a veniturilor acestui fond din contribuțiile de asigurări sociale de sănătate, față de nivelul estimat inițial la elaborarea bugetului pe 2014.
Surse guvernamentale susțin că veniturile din taxa clawback au fost mai mari decât cele estimate și că această reducere de 348,4 milioane de lei se datorează faptului că încasările din taxele care merg direct în Fondul Național de Sănătate au fost mai mari și nu mai este nevoie să se aloce bani de la Ministerul Sănătății în Fondul de sănătate.
De asemenea, bugetul MS se diminuează cu 60 de milioane de lei reprezentând contribuția de sănătate pentru pensionari redusă la solicitarea ordonatorului principal de credite.
În ceea ce privește Fondul Național de Sănătate, se alocă suplimentar 7,3 milioane de lei cheltuielilor de personal.
Surse guvernamentale susțin că, deși bugetul Ministerului Sănătății apare ca fiind diminuat cu 264,6 milioane de lei, de fapt, dacă din aceasta sumă se exclude reducerea din transferurile de echilibrare (348,4 de milioane de lei și cei 60 de milioane de lei, în total 408,4 de milioane de lei ), banii alocați în plus la această rectificare Ministerului Sănătății sunt 143,8 milioane de lei și că la nivelul bugetului general consolidat (Ministerul Sănătății și Fondul Național de Sănătate), banii alocați suplimentar domeniului sănătății sunt 99,7 milioane de lei.