"A venit o veste bună de peste Ocean. Reactorul de tip NuScale a trecut şi ultimul test în faţa reglementatorului american şi practic va fi primul reactor modular mic din lume autorizat complet, inclusiv din punct de vedere al siguranţei în exploatare. Practic, România va avea acces la cea mai nouă tehnologie atât din punct de vedere al faptului că este de tip mic şi modular cât şi din punct de vedere al siguranţei şi securităţii în exploatare", a precizat ministrul de resort, potrivit Agerpres.
"Prin instalarea la Doiceşti a reactoarelor mici modulare, România va avea acces la cea mai nouă tehnologie de producere energiei prin intermediul mijloacelor nucleare civile", a adăugat ministrul liberal.
La finalul lunii iunie, preşedintele SUA Joe Biden care a spus că Statele Unite vor aloca 14 milioane de dolari pentru programul de reactoare modulare mici în România. La finalul lunii iulie, ministrul Energiei a efectuat o vizită în SUA pentru a discuta despre reactoarele modulare ce urmează să fie instalate la Doiceşti, la mai puțin de 100 de kilometri de București.