Odată amplasat sub piele microcipul, nu mai este nevoie să cari după tine cardul de credit sau portofelul. Însă, conform Science Alert, ideea purtării unui microcip în corp este considerată o distopie şi nu un lucru practic.
Deşi tendinţa suedezilor de a-şi implanta microcipuri poate fi pusă pe seama bunăstării sociale, la baza fenomenului se află factori mult mai complecşi. Fenomenul reflectă pasiunea suedezilor pentru tehnologie. De asemenea, numărul biohackerilor este destul de mare în ţara nordică. Biohackerii sunt acele persoane care realizează experimente biomedicale în afara instituţiilor tradiţionale, precum universităţile sau companiile medicale. Biohacking-ul este considerată o cultură cu diferite grupuri secundare ce au interese, ţeluri şi ideologii aparte.
Din această cultură, cele mai importante grupuri sunt cele de: hackeri „wetware” şi transumaniştii. Hackerii „wetware” sunt aceia care construiesc echipamente de laborator cu ustensile din casă. De asemenea, realizează şi experimente pe plante, făcându-le fluorescente. Al doilea tip, transumaniştii, se axează pe îmbunătăţirea corpului uman cu scopul final de îmbunătăţire a rasei.
Cât despre suedezi, una dintre teoriile privind afinitate lor pentru microcipare se regăseşte în faptul că ţara s-a axat în ultima perioadă pe dezvoltarea noilor tehnologii şi exportarea lor în afara ţării. Acest lucru a influenţat cultura suedeză, mişcarea trasumanistă bazându-se pe acest fapt.
Sursa: descopera.ro