Cele mai scăzute temperaturi medii se vor înregistra, în martie, în zona Moldovei (între -1 grad şi 5 grade) şi Transilvaniei (între 0 şi 5 grade), iar valori termice medii mai ridicate se vor consemna în Oltenia, respectiv între 3 şi 7 grade Celsius, respectiv în Banat, între 4 şi 7 grade Celsius.
Cantităţile totale de precipitaţii se vor putea situa, în cea mai mare parte a ţării, peste media climatologică în restul ţării, stabilită la 38,3 l/mp. Cele mai mari cantităţi de precipitaţii se vor consemna în Maramureş (până la 60 l/mp), Oltenia (59 l/mp), Transilvania şi Crişana (până la 54 l/mp) şi Banat (53 l/mp).
Potrivit ANM, în aprilie 2017, valorile termice medii ale aerului se vor putea situa, în general, în apropierea mediei climatologice (9,3 grade Celsius). Temperaturile medii vor fi cuprinse între 5 şi 11 grade Celsius, în Moldova. În acelaşi timp, valori pozitive, de până la 12 grade Celsius, se vor consemna în Banat, Oltenia şi Muntenia.
Pe de altă parte, cantităţile totale de precipitaţii vor putea fi excedentare, cu precădere în regiunile nordice şi centrale, peste normele perioadei, stabilite prin măsurători de specialitate la 51,3 l/mp. În zona Banatului, cantităţile medii de precipitaţii ar putea ajunge la 78 l/mp, în Oltenia la 75 l/mp, în Transilvania la 70 l/mp, în Crişana la 69 l/mp şi în Maramureş la 65 l/mp.
În luna mai, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normă în sudul şi local în vestul şi centrul ţării şi posibil mai scăzute în restul teritoriului.
Cantităţile totale de precipitaţii se vor situa în apropierea normelor climatologice în sud şi sud-est şi vor putea fi excedentare în restul teritoriului.