Un susţinător al părintelui Cristian Pomohaci a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că memoriul depus, tot marţi, la Patriarhie şi la Arhiepiscopia de Alba Iulia, a fost semnat de 1733 de creştini care frecventează biserica din localitatea Moşuni, judeţul Mureş.
Potrivit documentului, susţinătorii părintelui Cristian Pomohaci vor să împărtăşească ”din trăirile sufleteşti pline de amărăciune şi întristare”.
”Datorită unor forţe înrăite, care se vede clar că îşi urmăresc un scop prestabilit, este aruncată asupra noastră,şica şi cum am fi un grup de răufăcători. Am înţeles acestea, mai bine, după deplasarea noastră la Episcopia din Alba Iulia (26.06.2017), când am aflat că ni se spune. Să ne ferească Dumnezeu de o astfel de perspectivă pentru Biserica Ortodoxă din România – de a alunga creştinii ortodocşi spre diferite secte religioase, mişcări spirituale ş.a., încercându-se chiar din interior să se dezmembreze, să se surpe BOR, cu susţinereacu forţele externe, vrăjmaşe din ţară şi dinafară, prin subminarea prestigiului şi al autorităţii unor preoţi, a unor biserici, precum şi al creştinilor”, se arată în memoriu.
”Ne-am deplasat la Alba Iulia pentru a fi ascultaţi şi a primi o binecuvântare, încurajare şi asigurarea că nu se va permite nimănui, în limita canoanelor BOR, să submineze prestigiul Bisericii din Moşuni şi a păstorului nostru. Dar, VAI, nu ni s-a oferit această onoare de a apărea în faţa noastră Înalt Preasfinţitul Irineu, care nici acum (26.06.2017) şi nici în cei circa 4 ani nu s-a deplasat la Moşuni, nici în vederea sfinţirii Bisericii din Veţa (aparţinătoare parohiei), cu toate insistenţele făcute. Nu s-a dat curs insistenţelor noastre, fie din rea voinţă sau desconsiderare a creştinilor de aici, care împreună cu părintele C. Pomohaci am depus eforturi susţinute pentru finalizarea multiplelor lucrări bisericeşti. Nu prezenta interes cunoaşterea trăirilor noastre creştineşti de aici şi adevăratul” din viaţa duhovnicească din cadrul bisericii din Moşuni? Râvna spre slujirea liturgică înaltă şi strădania părintelui paroh Pomohaci, considerăm că putea să fiecu grijă, ca pe unul din fenomenele demne de înţelegere aprofundată, înţeleaptă, care să preîntâmpine tendinţele acestea agresive, răutăcioase din partea unorcare mai de care puşi pe”, se mai arată în memoriu.