„În situația actuală, trebuie să mai așteptăm pentru reducerea cazurilor, cu condiția să fie impuse măsuri”, este de părerea medicul Virgil Musta.
„Numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă rămâne mare, iar între numărul de pacienți critici și numărul de decese există o proporție”, spune medicul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. „Statistica este la fel peste tot în lume și nu înșeală”, a declarat, duminică, medicul, la o televiziune de știri.
Șeful secției Boli Infecțioase II de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, spune că trebuie luate „măsuri foarte rapide, stricte și riguroase” și consideră că măsurile ar fi trebuit luate mai din timp, înainte ca îmbolnăvirile să crească atât de mult și epidemia să intre pe pantă ascendentă.
Creșterea continuă a numărului de infectări a început pe 1 iunie la două săptămâni de la prima ridicare a restricțiilor, odată cu ieșirea din starea de urgență, după două luni, pe 15 mai.
„Ideal era ca măsurile să fi fost luate mai devreme, înainte ca epidemia să revină cu atâta putere. Dacă luăm măsuri bune, cam în două săptămâni vom avea o reducere a cazurilor”, a mai declarat medicul din Timișoara.
„Este mai responsabil să facem măsuri individuale în anumite zone, decât să creăm reguli generale, care în anumite zone să nu fie necesasre și să perturbe activitatea”, precizează Musta.
Observațiile medicului timișorean vin după a 12-a zi consecutivă cu peste 1.000 de noi cazuri de coronavirus în România, duminică, 2 august.
În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.075 de noi îmbolnăviri de COVID-19. Potrivit datelor transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul a ajuns la 53.186. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate și 34 de noi decese. De asemenea, la ATI erau internați 412 pacienți. Numărul de teste raportat a fost de 14.215.
Duminică au intrat în vigoare și mai multe măsuri pentru reducerea programului la baruri și terase în mai multe județe din țară și în București, decise de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Purtarea măștii în aglomerațiile din spațiile deschise a devenit obligatorie în aproape jumătate din țară, potrivit măsurilor decise de autoritățile locale.
În plus, mai multe localități din țară au fost puse în carantină, pentru limitarea drastică a deplasărilor în și din localitățile respective.