El a precizat ca echipamentul format din masca, manusi, halat, nu neapart conbinezon, este vital in aceasta perioada. "Nu vorbim doar de cazul medicilor de la Suceava, ci si de la Gerota sau alte spitale din tara. Mai ales ca vobim de o transmitere intracomunitara", a aratat medicul, mentionand ca este important ca intreaga suprafata a corpului medicilor sa fie acoperita in intregime pentru a preveni infectarea cu acest virus.
"Noi la Matei Bals avem echipamentul medical necesar si sunt sigur si alte spitale sunt in situatia noastra. Sigur, unii au, unii nu au. Fiecare pacient trebuie luat in calcul ca si cu ar avea boala. Riscurile sunt clare cand lipseste echipamentul, dar cand il avem si nu il folosim este altceva", a mai spus doctorul Marinescu.
Acesta a recunoscut ca Romania se afla in momentul de fata intr-un scenariu ascendent ca urmare a cresterii cazurilor de infectare cu noul coronavirus si a deceselor inregistrate in ultimele 24 de ore.
El a tinut sa sublinieze, inca odata in plus, ca nu ne mai referim acum la cazuri de import, ci la o transmitere intracomunitara, riscurile fiind astfel si mai mari. Totusi, Adrian Marinescu a tinut sa linisteasca populatia, precizand ca cifrele date publicitatii cuprind pacientii care sunt deja monitorizati, precum si pentru ca se fac mai multe testari.
"Numarul de imbolnaviri depinde si de noi in parte. Daca nu vom avea grija, scenariul ar putea fi mai rau", a conchis medicul.