În prezent, spitalul este închis de o zi și cel mai probabil va mai rămâne închis.
"Se pare că sursa infectărilor ar fi fost o laborantă care a fost infectată și n-a știut, așa că a transmis virusul mai departe. Problema e că aceasta lucrează și la Spitalul Municipal Adjud și a participat și acolo la o întalnire și e posibil să îi fi infectat și pe cei de acolo. Situația e destul de gravă. Medicii, înainte să afle, au fost acasă la familiile lor, au tratat pacienți", informează corespondentul Realitatea Plus.
Potrivit realitateadevrancea, medicii Spitalului Municipal Adjud, managerul spitalului și viceprimarul municipiului, Claudiu Cristea, au participat luni la o întâlnire cu un medic care lucrează la această unitate spitalicească, dar și la Spitalul Militar din Focșani. Ulterior, medicul laborant a fost confirmat cu Coronavirus, fiind unul dintre cei 22 de angajați confirmați cu Covid, de la Spitalul Militar Focșani. Neștiind luni despre această situație, medicii au mers în continuare la serviciu și înapoi acasă, la familie ori consultând pacienți, existând așadar posibilitatea transmiterii mai departe a virusului.
„Atât medicii cât și eu am cerut Direcției de Sănătate Publică Vrancea să fie testați, dar ni s-a refuzat testarea. Medicii amenință cu demisia în bloc, dar și eu, în semn de solidaritate”, a declarat viceprimarul din Adjud, Claudiu Cristea.
Acuzații de mușamalizare la Spitalul Din Focșani
Într-o scrisoare trimisă pe adresa redacției Realitatea de Vrancea, un cadru medical acuză conducerea Spitalului Județean Sfântul Pantelimon Focșani de mușamalizare a faptului că mai multe cadre medicale sunt suspecte de infectare cu Coronavirus, după ce ar fi intrat în contact cu pacienți depistați pozitiv.
Citeșete mai multe pe realitateadevrancea.