Medicamentele se ieftinesc de astăzi. Cum va verifica Ministerul Sănătăţii dacă preţurile s-au redus

Wednesday, 01 July 2015, 09:16, Sursă: REALITATEA.NET

De astăzi, 1 iulie, teoretic, românii pot cumpăra medicamente mai ieftine în medie cu 20 la sută. Reducerea se aplică însă doar pentru o parte din produsele farmaceutice eliberate pe bază de reţetă. În schimb, pentru câteva zeci de tratamente compensate, bolnavii vor plăti mai mult. Şi pentru pastilele neincluse în listă am putea lăsa mai mulţi bani în farmacii.

Chiar dacă începând de astăzi ar trebui să găsim în farmacii medicamente mai ieftine cu 20 la sută, cel mai probabil, acest lucru nu se va întâmpla. Asta pentru că Ministerul Sănătăţii a trimis spre publicare în Monitorul Oficial catalogul cu noile preţuri pe ultima sută de metri.

Astfel că bolnavii mai au de aşteptat până să cumpere tratamente mai ieftine. Chiar şi aşa, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că va face controale în farmacii să vadă dacă într-adevăr românii plătesc mai puţini bani pe medicamente.

Vestea şi mai proastă pentru pacienţi este că 37 de tipuri de medicamente nu vor mai fi compensate.

"A fost trimis către Monitorul Oficial, către Casa de Asigurări, deci după 1 iulie trebuie să le regăsiţi în farmacii. Bineînţeles că vor începe şi controale. Va fi monitorizată întreaga piaţă farmaceutică", a afirmat ministrul Sănătăţii.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE