Ultimele studiile au arătat că multe dintre medicamentele prescrise în mod curent de către medici pot avea efecte secundare serioase, provocând grețuri, dureri de cap, miopie inflamatorie cronică sau chiar o boală cardiacă. Iată câteva clase de medicamente periculoase:
- Inhibitori ai pompei de protoni - multe persoane administreză aceste medicamente pentru a le atenua simptomele refluxului gastro-esofagian. Se pare ca aceste medicamente inhibitoare blochează absorbția nutrienților și împiedică producția necesară de acizi din stomac, ceea ce poate provoca alte probleme de sănătate.
- Statinele - medicamentele comune pe baza de statine (Lipitor și Crestor) cresc într-o manieră importantă riscul de diabet, de boli de ficat, afectiuni la nivelul creierului, atrofie musculară și chiar moarte prematură.
- Antibioticele - antibioticele sunt de asemenea o clasă de medicamente care poate crea probleme de sănătate pe termen lung fără a aduce vreun beneficiu.
- Antipsihoticele - una dintre clasele de medicamente cele mai periculoase, antipsihoticele, sunt deseori prescrise pentru problemele ca schizofrenia, tulburarea bipolara, depresii severe, dar și pentru problemele mai puțin importante ca tulburări lejere ale dispoziției și anxietatea cronică.
- Analgezicele opioide - este oficial declarat ca medicamentele vândute în farmacii sunt una dintre cauzele principale ale decesului în zilele noastre. Aceasta se datorează în mare parte folosirii analgezicelor pe baza de opioide precum oxicodona, codeina și morfina.
- Extractele tiroidiene - provoacă bufeuri de căldură și transpirație, palpitații, semne de nervozitate. Aceste medicamente sunt periculoase, deoarece pot antrena tulburările cardiace de multe ori mortale.
- Diureticele - acestea au fost folosite mult timp pentru a ajuta la pierderea de grăsime. Ele sunt interzise pentru acest scop! Consumul acestor medicamente provoacă deshidratare, o micsorare a tensiunii arteriale, amețeală și sincope.
- Medicamente amfetaminice ce potolesc foamea - au ca efecte secundare stări depresive și tulburări psihiatrice grave, complicații cardiovasculare și pulmonare.
Sursă: sfatulmedicului.ro