Doctorul a fost atacat chiar în cabinetul său, în timp ce le spunea părinţilor copilului că acesta are o afecţiune respiratorie uşoară şi nu mai e nevoie să rămână în spital.
"A agresat, iniţial, verbal doctorul care îngrijise acest copil, după care în scurt timp, aproape instantaneu a început o bătaie, întâi cu palmele, dar se pare după leziunile constantate ulterior şi cu pumnii care s-a petrecut timp de câteva zeci de secunde", a afirmat Mihaela Bălgrădean, medic Spitalul Marie Curie.
Medicul, cu o vechime de peste 25 de ani, a fost rănit serios la ochi. Copilul agresorului era internat de 24 de ore, însă cadrele medicale spun că nu era nimic grav.
"A fost lovit în zona feţei, în zona buzelor şi cel mai rău este că a avut şi un traumatism ochiular, ochiul a început să sângereze. Doctorul respectiv fiind în prima clipă şocat, apoi a ajuns condus la Institutul Medico-Legal de unde s-a recomandat să facă şi un exmanen de rezonanţă magnetic pentru posibile leziuni intra-craniene, legate de această agresiune", a mai spus Mihaela Bălgrădean.
La Spitalul Marie Curie a fost chemată şi Poliţia, iar medicul a făcut plângere împotriva agresorului. De asemenea, spitalul a depus, miercuri, o plângere penală pentru agresiune.
Legea sănătăţii prevede pedepse cu închisoarea pentru cei care rănesc doctorii, însă prea putine victime ajung să facă o sesizare la Poliţie. În prezent, multe agresiuni nu sunt raportate fie de frica bătăuşilor, fie pentru că oricum aceştia se aleg cu cel mult o amendă. Datele arată că 80% din personalul medical reclamă că este agresat verbal, şi 10% se plânge de violenţe fizice. Anul trecut, în Parlament a fost iniţiat un proiect de lege în care lovirea personalului medical era încadrată ca ultraj. Documentul s-a rătăcit între timp prin sertarele aleşilor.