"Imi cer scuze, chiar nu cer voie UDMR-ului pentru orice vreau eu sa spun. Am spus in sala foarte clar si imi pare ca cei de la UDMR, inainte sa isi dea cu parerea, ar trebui sa ma intrebe si pe mine.
Nu pot continua ca om politic, ca prim ministru, daca eu nu rezolv aceasta problema. Nu ar fi trebuit sa discutam lucruri pe care le-am discutat in interior", a transmis Ciolacu.
Despre pensiile speciale si asumarea raspunderii
"Cred acest lucru. Fiecare trebuie sa ne vedem responsabilitatea pe care o avem la locul de munca. Atunci cand vedem ca avem un aparat care functioneaza greoi, cand vedem ca o hartie ajunge la noi trebuie sa luam masuri fiecare la locului lui.
Am dat doua exemple. Am dat pe Constantin Toma, primar Buzaului, si pe dl Bolojan - care au luat masuri fiecare. Nu trebuie sa vina statul sa ne atraga atentia. Trebuie sa ne vedem rostul pe care il avem. Daca ne asumam anumite functii publice si politice trebuie sa ne ridicam la inaltimea lor", a declarat Ciolacu.
Intrebat daca sunt prea multi angajati care "plimba hartiile" la stat, Ciolacu a raspuns: "Nu, poate ca sunt prea multi angajati care nu-si stiu rostul in institutiile respective".
Referitor la faptul ca a afirmat in repetate randuri ca l-ar vrea pe Mihai Tudose in viitorul guvern, Marcel Ciolacu a mentionat ca nu poate spune inca la ce minister l-ar vedea pe acesta.
"O sa discutam. Mihai Tudose a fost, in primul rand, primul ministru al Romaniei are capacitatea de a vedea economic si administrativ intreg tabloul. Cateodata, sa intri intr-un anumit minister, e si o decizie presoanala si iei in calcul anumite lucruri personale", a spus el.
Intrebat despre raportul Bancii Mondiale si despre faptul ca Ministerul Muncii i-ar fi facut o prezentare in acest sens, Ciolacu a spus: "Nu mi-a facut nimeni nicio prezentare. Am avut discutii cu dl. Budai. In ultimele 3 zile am avut discutii cu ministrul Muncii in fiecare zi. Si in continuare o sa am aceste discutii. Presupun ca saptamana viitoare se va duce la Bruxelles si va veni cu ceva concret. Sesiunea parlamentara se termina pe 1 iulie. Avem timp. Problema e ca trebuiau deja inchise fiind in cererea de plata nr 3, dar sunt convins ca ne vom incadra".
Varianta asumarii raspunderii ramane insa in picioare, spune acesta.
De la ce a pornit SCANDALUL în Coaliție
Declarația lui Marcel Ciolacu vinde după ce, cu doar o zi în urmă, președintele PSD a dat de înțeles că nu există o reconciliere cu reprezentanții UDMR pe tema distribuirii mandatelor de miniștri, după rotativa de la finalul acestei luni. Mai mult, liderul social-democrat le-a transmis partenerilor că și-au ales greșit strategia, crezând că dacă aduc în discuție publică subiectul, îi vor influența decizia.
Scandalul în Coaliție a pornit marți, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora PNL ar fi solicitat Ministerul Mediului, deținut în prezent de UDMR, prin Tánczos Barna, la schimbul premierilor ce urmează să aibă loc peste doar câteva săptămâni.
Replica formațiunii lui Kelemen Hunor nu s-a lăsat așteptată. Liderii maghiari au transmis, astfel, că nu sunt dispuși să piardă acest minister și că după rotativa guvernamentală vor să păstreze același număr de trei portofolii ministeriale, chiar dacă pot face un schimb.