”Astăzi, în cadrul CSAT a fost aprobată strategia de vavcinare împotriva coronavirus, care va dura cel puțin câteva luni de zile. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită, după părerea specialiștilor. Ea a fost aprobată în cadrul Guvernului și acum în CSAT. Ea cuprinde principiile după care se va face vaccinarea. Toate acestea vor fi prezentate publicului mâine, într-o conferință la Guvern. Vom avea o informare permanentă pentru publicul general și cel specializat, va exista și un site unde cei interesați vor putea vedea ce se întâmplă.
Pot să vă spun că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieaze Români de vaccin, de 1 milion de doze.
Va fi vaccinat întregul personal medical și persoanele din grupe de risc. Vaccinarea este voluntară, este sigură, eficientă, se va face planificat. Este foarte important de știut că aceste tipuri de vaccin sunt sigure, efciente, la cel mai înalt standard europen. Deja echipa care se va ocupa de vaccinare a făcut verificări și am aflat astăzi că intenția de vacinare este la un grad foarte mare. Persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de 80% să se vaccineze. Dacă merg lucrurile așa, este posibil ca până în vară să terminăm prima transă de vaccinare.
Am vizitat primul centru de vaccinare. Intenția este de a deschide alte centre asemănătoare. Acesta este un proiect pilot. Așa vor arăta centrele de vaccinare. Există un registru electronic unde vor fi înregistrare toate vaccinările. Evident, confidențial. Specificul este că acest tip de vaccin se face în două tranșe.
Suntem bine pregătiți. Așteptăm vaccinurile și pot să vă spun că personal sunt foarte mulțumit de echipa Ministerului Sănătății”, a spus Klaus Iohannis.
Președintele a fost, joi, într-o vizită la Centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo.
Vizita vine imediat după finalizarea ședintei Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în cadrul căreia a fost aprobată strategia națională de vaccinare antiCovid.
Potrivit strategiei de vaccinare adoptate de Executiv la finalul săptămânii trecute, au fost stabilite și grupurile prioritare care vor fi vaccinate într-o primă etapă, din care fac parte personalul din domeniul Sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2, precum şi "personalul din alte domenii- cheie, esenţiale pentru buna funcţionare a societăţii".
Apoi vaccinarea va fi disponibilă pentru întreaga populaţie.
Apoi vaccinarea va fi disponibilă pentru întreaga populaţie.
Pe 29 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis declara, la finalul vizitei la Call Center-ul de la DSP București de la Arena Națională că Administraţia Prezidenţială, că Guvernul şi alte instituţii vor intra în a doua tranşă de vaccinare anti-COVID, iar la finalul primăverii ar fi posibil să se termine prima rundă de imunizare pentru toată populaţia.