În ultimele săptămâni, rețelele de socializare din România s-au umplut de videoclipuri, de tip pamflet, în care apare președintele României, Klaus Iohannis.
Astfel, vocea șefului de stat este imitată perfect cu ajutorul unor programe ce folosesc inteligența artificială, iar utilizatorii transmit tot felul de mesaje, care mai de care mai amuzante și interesante.
Unii utilizatori cred că videoclipurile sunt reale
Îngrijorător este faptul că unii utilizatori, prezenți în mediu online, ajung să creadă că vorbele create cu ajutorul AI sunt rostite chiar de președintele Klaus Iohannis. Declarațiile făcute pe calculator, care sunt puse în gura președintelui, sunt de cele mai multe ori amuzante și menite să satirizeze problemele pe care le întâmpină societatea românească.
De exemplu, înainte de începerea noului an școlar, pe Tik Tok a început să circule un videoclip în care apare Klaus Iohannis, ce transmite elevilor următorul mesaj: „Pentru copiii ce vor începe mâine școala, vreau să vă zic să nu mai mergeți pentru că oricum tot în Germania la cules de căpșuni ajungeți".
Videoclipul în care este imitată vocea președintelui nu a fost înțeleasă de mulți dintre utilizatori. Astfel, la secțiunea de comentarii se pot observa mai multe mesaje lăsate de internauți, care îl „amenință" pe președinte cu ziua votului.
n ultimele săptămâni, românii au început să folosească tot mai mult programele ce utilizează inteligență artificială. Dar, de cele mai multe ori, aceștia nu fac acest lucru cu un scop bine determinat.
De cele mai multe ori, românii aleg să folosească aceste aplicații pentru a se amuza și pentru a câștiga simpatia celorlalte persoane din mediul online. Un astfel de cont, pe o platformă de socializare precum Tik Tok, poate aduna, într-o perioadă relativ scurtă de timp, peste 10.000 de urmăritori, postările umoristice strângând și ele zeci de mii de comentarii de la românii curioși.
@dariusmos135 #scoala #11septembre #iohannis #vaicanumaipot ♬ sunet original - 😎😬🤭